4 mituri despre dragoste si sex

4 mituri despre dragoste si sex
  calendar_month        
Dragostea e adesea gresit inteleasa. Iata adevarul despre cum e bine sa iubesti!

Iubirea este la fel de importanta pentru corpurile noastre ca si apa. Cercetarile arata ca avem nevoie de ea atat emotional cat si fizic pentru a ramane sanatosi. In ultimii 15 ani oamenii de stiinta au inceput sa inteleaga stiinta din spatele sentimentului. Iata 4 mituri care s-au dovedit false!

Mitul: "Ce ti-e dat, in frunte ti-e pus"

Aproape nimic in viata nu se intampla din hazard, insa cu toate astea multi dintre noi lasam gasirea partenerului de viata la voia intamplarii.

Adevarul: dragostea se invata. Iubirea este o activitate importanta care necesita atentie si intentie. Bineinteles, chimia dintre doi oameni "se intampla", dar dragostea de durata are nevoie de munca, trebuie hranita si trebuie sa i se permita sa se dezvolte. Si, bineinteles, invatam din greseli!

Mitul "Nu ne mai iubim"

Adesea, cuplurile se indeparteaza cand nu stiu cum sa-si exprime nevoile emotionale. Urmeaza indepartarea si pierderea increderii. Ridicam un zid pentru a ne proteja, insa in mod ironic pierdem ceea ce iubim cel mai mult: iubirea partenerului.

Adevarul e ca poti alege sa iubesti. Dragostea nu e pasiva, e un sentiment activ care are nevoie de implicare si deschidere. Cu alte cuvinte, exact cand te simti mai vulnerabila si mai speriata, trebuie sa decizi sa risti si sa ceri ajutorul partenerului, asigurandu-l in acelasi timp de dragostea ta.

Mitul "Femeile si barbatii iubesc diferit"

Se spune ca barbatii si femeile sunt fiinte emotionale diferite: barbatii adevarati nu plang, femeile nu sunt niciodata multumite etc.

Adevarul e ca nevoia de iubire este universala. Femeile care cred ca toti barbatii vor doar sex subestimeaza de fapt adancimea emotionala a partenerului lor. Doar ca societatea nu ii invata pe barbati cum sa-si exprime emotiile, ci cum sa ceara mai mult sex (iar ei fac asta chiar si atunci cand se simt nesiguri din punct de vedere emotional).

Barbatii cred ca daca par nesiguri pe ei, femeile ii vor dispretui. Dar daca le acorzi o sansa, vei descoperi ca si ei vor doar sa fie iubiti. Cand se ajunge la sentimente profunde, cele doua sexe au foarte multe in comun.

Mitul "Daca sexul dispare, dragostea il urmeaza"

Expertii spun ca oamenii pun prea mult pret pe viata sexuala. De multe ori, ei confunda iubirea cu sexul. Adevarul e ca iubirea inseamna mult mai mult decat sex! Relatiile pasionale pe termen lung sunt posibile, dar destul de rare. Dar cand exista dragoste adevarata, o legatura emotionala puternica, sexul se imbunatateste continuu. Studiile spun ca oamenii care fac mult sex - si care se bucura de el cel mai mult - sunt cuplurile casatorite de multa vreme.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right