5 adevaruri universale despre despartire

5 adevaruri universale despre despartire
  calendar_month        
Durerea unei despartiri este una dintre experientele universale, care poate fi inteleasa de oricine a trecut printr-o dezamagire in iubire. Afla cum sa depasesti mai repede momentele dificile, acceptand cele 5 adevaruri universale despre despartire.

Poti sa fugi, dar nu te poti ascunde

Primul instinct dupa ce ti-a fost franta inima este sa fugi de sentimentele neplacute care risca sa puna stapanire pe tine. Fie ca te refugiezi in mancare, in bautura, in somn sau in jocuri video, nu vei depasi cu adevarat momentul daca nu il infrunti.

Ceea ce pare acum o drama, va fi mai usor de suportat intr-o saptamana, dar trebuie sa astepti momentul in care pur si simplu durerea va fi mai mica si va disparea. Distreaza-te cu prietenii, dar evita excesele care duc la sentimente de vinovatie si care prelungesc si mai mult recuperarea ta.

Durerea nu trebuie sa devina suferinta

In cazul unei despartiri pe care nu ti-ai dorit-o, durerea poate fi mare, dar depinde de tine sa nu o transformi intr-o suferinta indelungata.

Spre deosebire de durerea pe care nu o poti evita, suferinta isi face aparitia sub forma scaderii respectului de sine, odata cu incercarea de a gasi raspunsul la intrebarile care te macina.

Reprosurile pe care ti le adresezi mental trebuie insa tinute sub control cat mai bine, pentru ca despartirea sa nu se transforme intr-o adevarata depresie, ce te poate afecta si ani de zile.

Nu mai analiza situatia prin prisma lui "a merita"

De multe ori, dupa o despartire prietenele iti spun ca fostul nu te "merita", dar cand respectul de sine scade, poti ajunge chiar in situatia sa crezi ca tu ai "meritat" toata suferinta.

In afara de faptul ca nimeni nu merita sa fie abuzat mental si fizic intr-o relatie, orice alt merit este relativ. Renunta la pretentiile exagerate sau la autocritica acida si incepe un nou capitol din viata ta in care incerci sa obtii o relatie mai buna, fara sa-ti pui problema cine ce merita.

Daca ierti, poti trece mai departe

Iertarea, a fostului sau chiar a ta pentru greselile din timpul relatiei, nu este neaparat necesara dupa o despartire, dar iti asigura o sansa mai mare la fericire de acum inainte.

Dupa ce ai reusit sa depasesti momentele dureroase ale despartirii, iarta-ti fostul si iarta-te pe tine, pentru a putea incepe din nou cautarea iubirii intr-un mod echilibrat si pentru a evita repetarea acelorasi greseli.

Doar prin iertare poti lasa in urma furia sau frica care au contribuit la finalizarea relatiei tale si poti incepe o noua relatie, fara bagaje emotionale care sa o puna in pericol.

Experienta ta nu este adevarul

Chiar daca punctul tau de vedere pare justificat, cu cat il repeti de mai multe ori, cu atat pare ca se intareste. Tine cont de faptul ca adevarul este aproape intotdeauna la mijloc si povestea relatiei tale pe care o reiei la sase luni sau la un an dupa despartire ar putea fi usor diferita.

Fara sa-ti dai seama, devii intotdeauna personajul principal in povestile tale si punctul de vedere rareori ramane obiectiv. Pentru a depasi cu adevarat despartirea, nu trebuie sa renunti la punctul tau de vedere, doar sa accepti ca uneori, in povestea ta, si-au gasit locul exagerari sau chiar stereotipuri pe care le-ai creat dupa despartire.

Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

A inebunit lupul(si Jiji se apuca de cantat)
  • person

    "cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right