5 experiente de viata care iti pot afecta relatia de cuplu

5 experiente de viata care iti pot afecta relatia de cuplu
  calendar_month        
Fundatia relatiei de cuplu include multe elemente importante, de la compatibilitatea sexuala pana la valorile comune. Modul in care un cuplu face fata unor schimbari aparent minore conteaza insa la fel de mult.

Iata 5 experiente de viata care iti pot afecta relatia de cuplu.


O sarcina nedorita poate crea tensiuni mari in cuplu, dar adesea viata in doi este influentata si de evenimente care par mult mai putin importante, dar au totusi efecte chiar si pe termen lung in relatie.

Despartirea unui cuplu foarte apropiat

Cand petreci cu partenerul mult timp alaturi de un alt cuplu, problemele din relatia prietenilor pot avea un impact si asupra vietii tale emotionale.

Pericolul imediat tine de modul in care tu si partenerul adoptati pozitii diferite cu privire la despartirea sau divortul prietenilor si ajungeti sa va certati pentru ei, dar exista un risc si mai mare. Cand prietenii cei mai apropiati se despart, poti pune la indoiala si relatia proprie. Poti fi predispusa sa analizezi prea mult micile gesturi ale partenerului sau problemele minore din relatie si risti sa tragi concluzii gresite, ca "Ma inseala si pe mine!".

Renuntarea la un viciu

Autoperfectionarea intr-un cuplu echilibrat nu provoaca de obicei mari probleme, dar exista si exceptii: renuntarea la un viciu sau adoptarea unui stil de viata mai sanatos. Atunci cand vrei sa faci o schimbare in viata ta, meriti sustinerea partenerului, dar este important sa nu pui presiuni prea mari pe el sa adopte aceleasi decizii ca si tine.

Infometarea printr-un regim de slabit drastic sau problemele temperamentale asociate renuntarii la fumat pot duce la certuri foarte neplacute in cuplu.

Aparitia unei pasiuni noi

Cand un membru al cuplului adopta un hobby nou, celalalt se poate simti exclus daca nu este interesat cu adevarat de noua pasiune.

Cu cat activitatea descoperita recent iti ocupa mai mult timp, cu atat risti sa ignori mai mult partenerul si sa pui in pericol relatia. Incearca sa-l incluzi in activitatile asociate noii tale pasiuni si fii la fel de deschisa fata de interesele lui.

Apropierea de prieteni singuri, mai fericiti

Dupa ce ai visat la o relatie stabila cat timp erai singura, acum poti ofta cand te gandesti la stilul de viata al prietenelor si prietenilor care sunt singuri si liberi sa se distreze. Daca esti foarte apropiata de prieteni fara responsabilitati si ii invidiezi pentru asta, risti sa dezvolti resentimente fata de partener.

De obicei, radacina problemei nu este apropierea de prieteni fara griji, este rutina din relatia ta. Surprinde partenerul si convinge-l sa incercati mai multe experiente noi pentru a pastra entuziasmul in relatie.

Promovarea neasteptata la locul de munca

Chiar daca se considera moderni si deschisi, multi barbati accepta greu o schimbare totala in dinamica de cuplu, legata de situatia profesionala a partenerei sau de veniturile ei in crestere.

Promovarea neasteptata la locul de munca sau obtinerea unei slujbe noi, cu salariu mult mai mare, pot afecta partenerul in mai multe moduri. In relatiile cele mai fericite, succesul unui partener il poate inspira si motiva si pe celalalt, dar uneori succesul tau ii poate scadea respecul de sine partenerului care simte ca nu te mai merita.

Autor: Iulia Anghel

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Corinteni 13
  • person

    "va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right