6 lucruri enervante pe care persoanele singure nu vor sa le auda

6 lucruri enervante pe care persoanele singure nu vor sa le auda
  calendar_month        
Perioadele de singuratate, in care dorinta de a avea pe cineva alaturi prinde proportii in fiecare zi, devin si mai dificil de suportat pe masura ce apropiatii iti sugereaza ca ar cam fi timpul sa renunti la celibat. Sfaturile inteleptilor din jur cu intentii nobile te scot din sarite, pentru ca tu stii cel mai bine cat este de greu sa-ti gasesti jumatatea.

Iata 6 lucruri enervante pe care persoanele singure nu vor sa le auda, nici macar de la cel mai bun prieten.Fie ca te regasesti sau nu in descrierea de mai sus, este bine sa stii care sunt mesajele de incurajare total ineficiente atunci cand vrei sa ridici moralul cuiva care viseaza la o relatie de cuplu.

1. "Dragostea va aparea atunci cand te astepti cel mai putin"

Acest tip de consolare mistico-filosofic nu face decat sa puna intr-o lumina si mai putin credibila gasirea partenerului potrivit. Scenariile fanteziste din filmele si romanele de dragoste nu se intampla intotdeauna in viata reala, de aceea nu poti avea pretentia ca destinatarul mesajului tau sa se bazeze pe acest principiu putin probabil.

2. "Nu iesi cu nimeni? De ce?"

Cu siguranta, replica de mai sus nu este cea mai buna cale de a incepe o conversatie reusita cu o persoana singura pe care nu o cunosti inca.

In prima instanta, intrebarea violeaza intimitatea interlocutorului, care se va simti deranjat de indiscretie. In al doilea rand, raspunsul nu poate fi decat unul singur: nu a gasit persoana potrivita. In acest fel, ii amintesti de o mare nemultumire din viata sa, ceea ce nu poate decat sa creeze tensiuni.

3. "Este mult mai bine sa fii singur decat intr-o relatie!"

Acest tip de compasiune poate sa distruga prietenii stranse. In afara faptului ca are un usor aer de ipocrizie (daca tu chiar crezi ca este mai bine sa fii singura, de ce te afli intr-o relatie?), este ca si cum ai spune unui om insetat din mijlocul desertului ca ar fi mai bine sa nu bea apa, deoarece lichidul s-ar putea depozita in tesuturi. Oricine isi doreste o implinire personala, iar tu trebuie sa respecti acest lucru.

4. "Inscrie-te intr-un grup de hobby-uri"

Oamenii tind sa creada ca persoanele singure nu au o viata sociala bogata si nici activitati interesante de petrecere a timpului liber, tocmai din acest motiv nu reusesc sa gaseasca un partener. In realitate, aceasta este o idee preconceputa, iar transmiterea ei nu va face decat sa lezeze orgoliul persoanei in cauza.

5. "Ma bucur nespus ca am depasit faza intalnirilor"

Daca te afli intr-o relatie serioasa ori o casnicie reusita, este de preferat sa constientizezi impactul unei confesiuni de asemenea amploare. Pe de o parte, declaratia ta este un fel de lovitura sub centura, pentru ca scoti in evidenta fericirea ta in raport cu deziluziile persoanei fara partener. Pe de alta parte, sugerezi ideea ca flirtul si intalnirile romantice sunt lucruri neplacute si demne de mila.

6. "Trebuie sa flirtezi mai mult"

Recomandarea de a "flirta mai mult" nu face decat sa puna toata vina situatiei nefericite pe umerii persoanei pe care tu, de fapt, incerci sa o consolezi. In acest mod, ii transmiti acesteia mesajul ca are un soi de dizabilitate la nivel personal, ceea ce ii va diminua in mod semnificativ increderea in sine.

In loc sa-i desconsideri comportamentul, ai putea sa o inviti la o petrecere cu prietenii iubitului tau, o metoda mult mai buna de a-i creste sansele sa intalneasca marea dragoste.Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right