7 moduri in care iti poti imbunatati relatia in 2012

7 moduri in care iti poti imbunatati relatia in 2012
  calendar_month        
Hotararile personale luate de Anul Nou te pot ajuta sa-ti implinesti dorintele, insa hotarile luate in cuplu pot fi la fel de importante. Incearca 7 moduri in care iti poti imbunatati relatia in 2012.

Cand partenerul iti sta alaturi, deciziile bune pot fi respectate mai usor, iar sustinerea morala a celuilalt poate fi factorul decisiv pentru implinirea scopurilor personale si in cuplu.

Incearca cele 7 moduri prin care iti poti imbunatati relatia in 2012, alaturi de partener.

Prioritizarea momentelor intime

Fa din sex o prioritate in noul an si relatia ta va avea de castigat. Indiferent de cat de incarcat este programul tau sau al partenerului, fa-ti timp pentru cate o seara in doi.

Daca in timpul saptamanii amandoi ajungeti in pat rupti de oboseala, planifica-ti weekendurile in asa fel incat sa nu uitati de partea sexuala a relatiei. Experientele noi si pozitiile inedite pastreaza pasiunea in relatia sexuala si contribuie si la intarirea conexiunii emotionale.

Renuntarea la certurile minore

Limiteaza certurile la subiectele importante si evita certurile minore care pornesc de la detalii neimportante. Certurile si reprosurile isi acumuleaza efectele in timp si creeaza frustrari pentru cel putin unul dintre parteneri.

Daca ai o divergenta cu partenerul, intreaba-te daca problema merita o cearta neplacuta sau daca poate fi rezolvata intr-un alt mod.

Sinceritatea emotionala

Sinceritatea emotionala totala, fata de tine si fata de partener este un ideal catre care este important sa faci pasi in mod regulat.

Poate fi dificil sa discuti anumite probleme cu partenerul, insa incearca sa-ti exprimi sentimentele cu cat mai multa sinceritate, pentru a nu-i crea persoanei iubite senzatia ca ii ascunzi ceva.

Renuntarea la multitasking

Indiferent de cantitate, calitatea timpului petrecut impreuna este un factor foarte important. Atunci cand planifici sa petreci timp cu partenerul, renunta la orice iti poate distrage atentia.

Daca ai de dat telefoane sau de rezolvat ceva la computer, ocupa-te rapid de acestea, apoi dedica-i toata atentia partenerului.

Lauda inainte de critica

Intr-o relatie fericita, numarul laudelor adresate partenerului depaseste intotdeauna numarul de critici. Barbatii pot fi foarte sensibili la reprosuri si critici, chiar daca nu o arata. In timp, atitudinea ta negativa poate rani partenerul si il poate indeparta emotional de tine.

Renuntarea la vicii impreuna

Cu sustinerea morala a partenerului, poti renunta mai usor la orice obicei prost. Alege insa unul care este problematic pentru amandoi si luptati impreuna cu tentatia. In acest fel, legatura emotionala se poate intari si sansele de a nu mai reveni la obiceiul neplacut sunt mai mici.

Comunicarea imbunatatita

Cel mai simplu mod de a imbunatati comunicarea in cuplu este sa inveti sa asculti mai bine ce zice partenerul. Nu-l intrerupe atunci cand discuta despre sentimente si analizeaza ce auzi inainte de a formula un raspuns. Pune-i intrebari suplimentare partenerului, inainte de a avea o reactie. Ascultarea poate imbunatati comunicarea cu persoana iubita si poate avea un efect benefic asupra relatiei de cuplu.


Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

oare..o fi sau nu???
  • person

    "poezii si sentimente"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right