Abuzul sexual A- cancerul relatiilor sexuale

Abuzul sexual A- cancerul relatiilor sexuale
  calendar_month        
Abuzul sexual este unul din cele mai groaznice lucruri care se pot intampla, pentru ca te marcheaza pentru tot restul vietii tale, pentru ca din acel moment oribil va fi tot timpul in sufletul tau si pentru ca iti va influenta toate relatiile interumane. In timp, amintirile se estompeaza, se pot face tratamente psihologice si cate si mai cate, dar trauma trece niciodata, este ca o cicatrice care va ramane permanent, si exact ca orice alta cicatrice o poti ascunde dar nu o poti face sa dispara si din pacate inca nu s-au descoperit operatii estetice pentru astfel de cicatrici.

Cateodata sunt pur si simplu uimita de cum sunt privite aceste crime, pentru ca abuzurile sexuale sunt crime la adresa demnitatii si intimitatii fiecaruia dintre noi. Aud replici de genul: si-a cautat-o de una singura!. Hei, oameni buni, treziti-va la realitate! Nimeni nu isi doreste asa ceva, absolut nimeni, cred ca numai o persoana blocata sa perceapa ce inseamna abuzul sexual, de fapt mai rau de atat, o persoana incapacitata emotional, poate sa creada ca ti se intampla asa ceva pentru ca ai cautat-o. Ca sa nu zic ca victimele incep sa dea vina pe ele pentru ce li s-a intamplat: daca nu ma imbracam asa, daca nu faceam asa, daca nu vorbeam asa, poate nu se intampla. GRESIT !!!! Singura vina apartine abuzatorului, despre care cred ca nu e o fiinta umana ci o subspecie.
Abuzurile sexuale nu au legatura cu mediul social din care provii, cu comportamentul victimei sau cu educatia. Ele se gasesc in toate mediile, la persoane educate si la persoanele fara educatie, la persoane care te impresioneaza cu masca lor de comportament civilizat.

Cea mai mare problema e ca le intalnesti peste tot: in relatii de lunga durata, in familie, in relatii de prietenie, pe strada, peste tot si ca de multe ori victimelor le e frica sa spuna ceva pentru ca le e rusine. Asta e primul lucru care trebuie schimbat. Cand vorbim despre abuzuri sexuale nu trebuie sa ne gandim doar la violurile ale caror autori sunt necunoscuti de pe strada. Abuzurile sexuale se intalnesc chiar si in relatii de lunga durata sau in interiorul casatoriilor, cand el vrea cu orice chip sa faca sex si dorinta ei nu conteaza. Normal, el are de partea lui forta si poate obtine ceea ce vrea, dar cu ce cost? Abuzurile sexuale le intalnesti in familii, cand asa zisul tata care de fap nu ar nimic in comun cu aceasta denumire, incepe sa isi vada fiica ca pe o femela cu care trebuie sa se imperecheze, exact ca orice animal in perioada caldurilor. Nu stiu daca multi dintre noi constientizeaza ce impact devastator are o asemenea experienta in viata unei femei sau in viata unei fete careia i se va rapi bucuria de trai libera de orice frica sau trauma.

Nu trebuie sa iti fie rusine, trebuie sa te revolti, sa ceri dreptate pentru raul care ti s-a facut. Din nefericire in Romania legislatia referitoare la abuzurile sexuale este una despre care putem spune ca este dubioasa, in afara de violurile ale caror autori sunt necunoscuti, restul este foarte evaziv. Daca va aduceti aminte au fost cazuri de genul in care politia a trimis acasa o fetita ca sa mai fie supusa la inca un viol de tatal ei pentru a putea obtine probe. Ce fel de legislatie e asta, in care victima trebuie sa spere sa mai fie violata inca o data pentru a putea prezenta probe la politie? In acest caz nu vad mari diferente intre abuzatori si organele in drept.

Nu cred ca exista o rezolvare a situatiei, dar cred ca situatia se poate schimba daca toti luam atitudine impotriva acestor criminali, daca intelegem ca victimele nu au nici o vina si ca nu trebuie sa le fie rusine de ceea ce li s-a intamplat si daca le oferim tot ajutorul nostru pentru a trece peste aceste momente. O mare satisfactie ar fi sa vedem si pedepse serioase pentru aceste infractiuni dar si programe sociale de ajutorare a victimelor. Pentru ca putine dintre vicime isi permit sa mearga la un psiholog sa faca terapie, cred ca e necesara existenta unor programe de consiliere care sa ofere ajutor de specialitate gratis.
Oare cand o veni ziua aia?Recomandari