Banii, o afacere de cuplu!

Banii, o afacere de cuplu!
  calendar_month        
Desi banii nu aduc fericirea, cu siguranta contribuie la aceasta! In sfera privata, bugetul este adesea sinonim cu discutiile animate. Cum gestionezi resursele in cuplu? Si cum te comporti fata de partenerul care ori castiga prea mult, ori prea putin?

Banul este una din valorile fundamentale ale vietii de cuplu. Daca indragostitii nu reusesc sa ajunga la un compromis, relatia lor risca sa se fisureze din cauza frustrarilor, neintelgerilor si certurilor.

Cum faci fata unui barbat chetuitor daca tu esti econoama? Cum sa traiti in armonie daca celelalt refuza sa plateasca factura la lumina? Intr-o relatie de cuplu, e important sa fixati reguli clare, pentru a sti exact cine ce plateste si pentru a evita surprizele neplacute.

Faceti-va placerile

Castigi mai putin ca iubitul? Si ce, asta inseamna ca nu te poti duce la coafor o data pe saptamana? Explica-i iubitului tau ca pentru a avea o fata fericita alaturi de el ai nevoie de asta. Si pentru a-i multumi, invita-l la restaurant!

Fiti cu picioarele pe pamant

Iti place acea mobila, dar nu aveti inca bugetul necesar pentru a o cumpara? Daca iubitul tau estimeaza ca mai trebuie sa economisiti un pic, intelege si tu situatia si asteapta. Nu e momentul pentru capricii!

Cum economisiti?

Iubitul iti cere sa faceti un efort de economisire pentru a va cumpara un TV nou? Nicio problema! Renunta la alcool, la iesiri si incearca sa-i faci pe plac, o luna sau doua nu moare nimeni!

Gasiti compromisuri

Daca iubitul refuza contul comun sau considera ca esti prea cheltuitoare, incearca sa-i intelegi punctul de vedere. Gasiti impreuna o solutie!

Cum gestionati diferentele de salarii?

Nu trebuie ca cel ce castiga mai putin in cuplu sa se simta prost din cauza asta, nu e cazul sa cautati egalitatea cu orice pret. Uneori, banii genereaza discutii ce duc la ruptura cuplului, insa adesea acestea sunt doar de suprafata, motivele fiind de fapt mai profunde.

Sa va deschideti un cont comun?

Cuplurile casatorite decid in general sa-si faca un cont comun, aceasta fiind o metoda buna de a regla chestiunea spinoasa a bugetului. Dar este oare aceasta cea mai buna solutie?

Daca nu te pricepi sa manevrezi banii, deschiderea unui cont comun poate fi o solutie buna. Veniturile celor doi parteneri sunt varsate in acest cont, iar chetuielile casei sunt platite direct din acest fond. Banii ramasi sunt destinati distractiilor.

Insa, pentru unii, cuvintele "cont comun" suna de-a dreptul terifiant. Pierderea libertatii, greutatea prea mare a caminului conjugal, constrangerea determinata de fuziunea bugetelor, toate acestea pot parea prea mult pentru unii. De aceea, cuplurile tinere decid uneori sa deschida un cont comun pentru cheltuielile casei, iar apoi fiecare face ce doreste cu banii sai.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fight for me
  • person

    "si din cenua￯a￯, prin lupta￯, se ridica￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right