Barbatii insuportabili - cum le faci fata?

Barbatii insuportabili - cum le faci fata?
  calendar_month        
Exista trei prototipuri de barbati greu de suportat. Iata ce e de facut in fiecare caz in parte:

Am facut o lista cu trei tipuri de barbati greu de suportat, sau de-a dreptul insuportabili si o serie de sfaturi cu ce este de facut in fiecare caz in parte:

1. Leguma de canapea
Simptome:
Barbatii care stau lipiti de canapea in fata televizorului nu sunt deloc putini in societatea noastra si, cu siguranta sunt unii dintre cei mai nesuferiti din cati exista.

Simptomele sunt deja cunoscute: vine obosit de la munca, se tranteste in fotoliu/canapea sau pat unde exista televizor, il deschide si il mai inchide decat in momentul in care se duce la culcare. Daca binevoiesti sa-i aduci cina acolo pe fotoliu perfect! Daca nu, ei se multumesc si cu o punga de alune sau o gustare rece.

Greseala ta
Greseala pe care o fac femeile in acest caz este sa se enerveze (desi pe buna dreptate) si sa incerce sa-l dezlipeasca cu forta de canapea inchizandu-i televizorul sau pornind vreo cearta. Psihologii spun ca aceasta abordare va rezolva doar momentan problema si nu va face altceva decat sa-l intarate si sa-l incapataneze in a se izola si mai mult.

Ce e de facut
Cea mai potrivita metoda pentru ca sa poti rezolva ceva in acest caz este sa abordezi calm aceasta discutie in momentul il care il prinzi pe sot intr-o alta ipostaza decat in fata televizorului. Daca ii explici tacticos, cu calm si rabdare absurdul si incorectitudinea situatiei, el va fi ceva mai deschis sugestiilor. Ii poti propune chiar un targ: 3 zile pe saptamana poate privi la televizor iar restul timpului sa il dedice familiei si copiilor, iar in weekend o zi da una nu.

Poti la fel de bine ca in zilele in care el sta lipit de canapea, tu sa iti planifici iesiri cu prietenele, sa iti faci abonament la o sala de gimnastica sau sa urmezi un curs. Absenta ta va fi observata si va incepe sa inteleaga ca nici el nu poate lipsi atat din viata familiei.1. Neglijent in public
Exista o categorie de barbati care, dupa un anumit timp de la casatorie sau de concubinaj, incep sa nu mai aiba grija de aspectul si conducta lor in public. Acasa, unde nu-i vede nimeni stau cel mai probabil intr-un sort si atat, insa nici atunci cand ies in public nu au mare grija de lookul lor.

Atunci cand mergeti sa manacati in oras isi pune servetel la gat ca si cum ar fi la frizer, ii cad frimituri din gura si din furculita, se scobesc intre dinti, etc, ceea ce te face sa-ti fie efectiv rusine sa mai iesi cu ei.

Ce e de facut
Nu este un caz tocmai simplu. Cand iti unesti destinul cu un barbat, o faci ca sa-ti fie consoarta, nu ca sa-l educi ca pe copii. Daca intr-adevar il iubesti pe acest om, atunci este necesar un mare efort din partea ta: incearca sa-i pastrezi deoparte niste haine prezentabile pentru acele zile in care iesiti impreuna si insista sa se imbrace cu ele atunci.

De asemenea, spune-i ce ar vrea sa auda, chiar daca nu totul este adevarat. Spune-i ca a reusit sa te cucereasca cu felul lui cochet de a se imbraca si de a se purta.

3. Barbatul avar

Simptome
Multe femei care ajung sa descopere prea tarziu avaritia partenerilor lor, ajung deasemenea si la concluzia ca mai probabil este sa vezi extraterestrii decat sa reusesti sa le schimbi caracterul. Viata alaturi de acesti barbati va fi una plictisitoare si lipsita de orice urma de gesturi romantice, pentru ca aceste ?dulcegarii?, cum le numeste el, ?costa bani grei?.Ce e de facut
Nu prea sunt multe de facut in acest caz. Daca tu consideri ca respectivul barbat merita efortul sa te chinui din rasputeri sa-l schimbi, atunci poti apela la o serie de lungi si obositoare trucuri si aluzii subtile sau directe. Fii sigura ca de ziua ta sau de aniversare nu o sa-ti faca surpriza mai mult decat un modest buchet de flori, asa ca ii poti spune din timp ?Am gasit rochia pe care vreau sa mi-o faci cadou. Da-mi ?respectiva suma? si astfel te scutesc de efortul de a-mi cauta un cadou pentru ziua mea?. Daca toate incercarile tale esueaza, propune-i la modul cel mai serios sa consultati un psiholog reconciliant.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Sa salvam cate o viata
  • person

    "adevarata superioritate e a celor capabili sa-i vada pe cei mici- mari si sa-i trateze ca atare."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Saskia Verde
Shop Ele.rochevron_right