Barbatii prefera femeile care au fost parasite

Barbatii prefera femeile care au fost parasite
  calendar_month        
Barbatilor le plac femeile care au fost parasite de iubit in relatia anterioara, in timp ce femeile prefera barbatii care s-au facut vinovati de separare. Acestea sunt concluziile unui studiu recent al Universitatii din Michigan.

Christine Stanik de la Departamentul de Psihologie al Universitatii din Michian a fost conducatoarea studiului si, dupa cum insasi marturiseste, nu se astepta la aceste rezultate:

"Femeile i-au gasit mai atragatori pe barbatii care si-au parasit fosta partenera, iar barbatilor le-au placut femeile parasite", spune Stanik.

"Initial, ma asteptam ca toata lumea sa iubeasca mai mult persoana care si-a parasit ultimul partener deoarece acesta ar fi fost, poate, un indicator al statutului inalt al acesteia sau al capacitatii de a-si asuma riscul despartirii de cineva pentru a-si gasi adevarata dragoste", adauga ea.

Stanik are o teorie asupra rezultatelor analizei ei. "Pot sa presupun ca un barbat care a initiat despartirea poate sa ramana cu ideea de dominanta specifica sexului sau, dar cand o femeie face asta... barbatii ar putea sa creada despre ea ca e prea pretentioasa", a adaugat ea.

Studiul a mai scos la iveala si ca motivul despartirii este mai relevant pentru o persoana care cauta o relatie pe termen lung, nu doar o aventura sexuala.

"Daca un barbat vrea doar sa faca sex cu o femeie, nu conteaza ca aceasta a fost respinsa de fostul ei partener", spune Stanik.

Cand se intrevede posibilitatea unei relatii de durata, femeile sunt mai interesate de motivul despartirii in fosta relatie a barbatului de care sunt interesate.

Adam, un barbat de 29 ani, proprietarul unei afaceri, declara vizavi de acest studiu: "Cred ca e important ca cei doi sa discute acest gen de lucruri. Cred ca ajungi sa cunosti mult mai bine o persoana cand ii stii experientele si afli ce a invatat din fosta relatie."

Studiul numit "Rejection Hurts: The Effects of Being Dumped on Subsequent Mating Efforts" va fi publicat in revista Evolutionary Psychology. El a fost realizat pe 198 participanti si a inclus doar cupluri heterosexuale.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ganduri nespuse
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right