Barbatii si femeile

Barbatii si femeile
  calendar_month        
Totul este o continua schimbare pe parcursul existentei noastre: noi insine ne schimbam atat fizic cat si mental, ne schimbam statutul casatorindu-ne, divortand, avand copii, imbatranind, ne schimbam locul de munca, ne schimbam prioritatile, locuinta, cercul de prieteni, starea sanatatii se schimba, situatia financiara...De aceea este atat de important sa intelegem impactul acestor schimbari asupra fiecaruia dintre noi precum si reactiile diferite ale femeilor si barbatilor.">Femeile%20cotesc%20la%20dreapta">Cartea Barbatii se indreapta spre est, femeile cotesc la dreapta va arata cum sa va folsiti calitatile naturale, ca barbat sau ca femeie, pentru a aborda schimbarile, a va descurca mai bine cu persoanele de sex opus si a preveni conflictele, de ce barbatii si femeile abordeaza diferit schimbarile, cum sa interpretati corect ce spune cealalta persoana, cum sa reactionati pozitiv fata de emotiile celuilat, cum sa respectati sentimentele celuilalt si cum sa invatati de la sexul opus.

Experienta umana pare sa se bazeze pe dualitate. Avem doua maini, doua picioare, doi rinichi, doi plamani, doi ochi si doua urechi. De asemenea avem doua tipuri de structura cerebrala, ca si doua sexe. Exista o dualitate chiar si in natura noastra fizica si spirituala. Barbatii si femeile arat diferit. Suntem facuti diferit, din punct de vedere fizic - barbatii sunt, in general, mai mari si mai puternici, in timp ce femeile pot naste copii - si utilizam parti diferite ale creierului pentru a vorbi, a ne face griji, a ne teme. Pentru o comunicare buna este important sa recunoastem si sa cercetam diferentele dintre noi, astfel incat cunoasterea lor sa devina un alt punct forte pentru fiecare.


Deosebirile pot cauza neintelegeri si conflicte. Dar de asemenea pot aduce dezvoltare, imbogatiea vietii si modalitati mai bune de a face ca schimbarile din viata dumneavoastra sa va fie favorabile. Daca stiti cum este probabil sa abordeze sexul opus schimbarea, sunteti mai bine pregatit.

Etapele schimbarii:

Despartirea de trecut

Parcurgerea tranzitiei

Un nou inceput

Barbatii au tendinta sa considere strain procesul de modificare a perspectivei. De asemenea, spre deosebire de partenerele lor, barbatii au dificultati in exprimarea emotiilor. Nu poseda calitati naturale in ceea ce priveste rezistenta emotionala si flexibilitatea.

Femeile au prin structura mai multe conexiuni intre cele doua emisfere cerebrale. Aceasta inseamna ca femeile au o legatura mai buna intre emisfera dreapta, partea vorbirii, sic ea stanga, partea actiunii. Barbatilor le vine mai usor sa actioneze fara sa vorbeasca prea mult, femeile au nevoie sa comunice cu altii inainte de a se angaja in actiune.

Este important de retinut ca daca nu parcurge prima etapa, despartirea de trecut, fiinta umana nu se adpteaza niciodata complet la o schimbare.

Mai multe despre deosebirile fundamentale dintre femei si barbati puteti afla din cartea Barbatii se indreapta spre est, femeile cotesc la dreapta">Femeile%20cotesc%20la%20dreapta"_blanck">Barbatii se indreapta spre est, femeile cotesc la dreapta" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Femeile%20cotesc%20la%20dreapta_blanck>Barbatii se indreapta spre est, femeile cotesc la dreapta" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Barbatii se indreapta spre est, femeile cotesc la dreapta">Femeile%20cotesc%20la%20dreapta"_blanck">Barbatii se indreapta spre est, femeile cotesc la dreapta aparuta la editura Meteorpress .Recomandari