Barbatul caruia ii plac blondele - poti sa-l schimbi?

Barbatul caruia ii plac blondele - poti sa-l schimbi?
  calendar_month        
Unii barbati au adevarate fixatii sau criterii de selectie foarte limitate: nu le plac decat femeile micute, blonde sau urmaresc o anumita culoare a ochilor. De unde vin acest obsesii? Ai vreo sansa cu un astfel de barbat?

Fixatii de toate felurile...

Se poate spune ca exista atatea fixatii cate tipuri de barbati . Cel mai adesea, ele privesc anumite criterii fizice: bruneta, poarta fuste, epilata, are aparat dentar...

De exemplu, Mihai este atras doar de femeile cu ochii deschisi la culoare: "Verzi, mai precis. Nu m-am indragostit niciodata de o femeie care sa nu aiba ochii vezi." Viitor tatic, el spera ca fiica sa va mosteni ochii mamei: "Daca va avea ochii verzi, va avea un atu major in fata altor fete."

... dar nu cu orice pret!

Unii barbati vad in aceste criterii simple fetisisme, altii nu-si pot imagina viata fara o femeie care sa respecte aceste criterii. "Iubita mea este blonda, ea stie ca daca s-ar vopsi bruneta as parasi-o! E ceva mai presus de mine, n-as putea s-o mai iubesc daca ar fi bruneta!", spune sincer Luca.

Dar sunt barbati care trec totusi peste criteriile fizice la care viseaza de cand erau mici daca descopera intr-o femeie complet diferita o personalitate puternica sau diferita de a altora.

Asadar, iata si un motiv de incurajare: chiar daca nu te incadrezi in criteriile unui barbat cu fixatii, nu e totul pierdut!

De unde vin aceste obsesii?

Ca de obicei, totul are radacini in copilarie, provenind adesea din relatia cu mama.

Adam, un barbat atras de femeile cu ochelari, spune ca acestea i se par lui ca au un aspect fragil. "Noi, barbatii, avem intotdeauna tendinta sa protejam ceea ce e fragil. Adoram sa ne simtim indispensabili", spune el ironic. Asadar, un mic complex de superioritate?

Unii barbati au pur si simplu o adictie: cum unii sunt dependenti de ciocolata sau shopping, la fel poti fi dependent si de femeile blonde sau roscate. E vorba de un gol interior care nu poate fi umplut decat de satisfacerea acestui capriciu.

Sfaturi pentru persoanele cu fixatii erotice

Nu doar barbatii, ci si femeile au fixatii de acest gen. Sunt unele femei care nu accepta sub nicio forma un barbat care nu stie sa danseze sau care nu are ochii albastri.

Sfatul specialistilor, pentru toti cei care se confrunta cu aceasta "problema", este sa-si implineasca fantezia.

Fanteziile sunt indicatori ai propriei persoane, iar pentru a te cunoaste mai bine si pentru a progresa, trebuie sa le pui in practica. Asadar, pentru a scapa de o fixatie, cel mai bine este sa o transformi in realitate.

Unele obsesii sunt de-a dreptul nesanatoase, te fac sa ratezi multe lucruri frumoase, iar singura cale de a scapa de ele e sa le confrunti. Cel mai bine e sa urmezi filosofia lui Oscar Wilde, care spunea: "Cel mai bun mod de a rezista unei tentatii este sa ii cedezi".


Autor: Nuage

Recomandari