Cand infidelitatea poate salva un cuplu

Cand infidelitatea poate salva un cuplu
  calendar_month        
Infidelitatea ar fi prezenta in 3 cupluri din 4, potrivit unor estimari recente. Riscul pare sa ameninte chiar si cele mai solide cupluri. Ne temem de ea pentru ca ne-o imaginam ca inceputul sfarsitului. Dar daca infidelitatea ar putea sa salveze de fapt cuplul? Sa trezeasca sentimente de mult uitate? Cand infidelitatea poate fi salvatoare?

De ce sa cedezi tentatiei?

Desi relatia voastra a inceput bine, iar viitorul parea luminos, plin de promisiuni frumoase, iata ca timpul a trecut, si in ciuda eforturilor depuse, s-a instalat rutina. Cariera, viata de familie, grijile de zi cu zi, monotonia sexuala au dus la stingerea flacarii pasiunii. Tentatiile exterioare cuplului castiga acum teren. Trecerea la fapte este, asadar, este uneori expresia eroziunii cuplului, a unor goluri pe care incercam sa le umplem. Un simplu moment de exaltare, o nevoie irepresibila de noutate, de schimbare, de excitatie, si pasul este facut. Mai ramane de aflat daca a fost doar un accident.

O tentatie scurta

Inselatul punctual, in general numit aventura, este cea mai raspandita dintre infidelitati. In acest caz, partenerul care comite adulterul are o criza de constiinta. Simplul fapt de a nu se mai simti iubit, dorit, l-a condus spre infidelitate, de care a avut nevoie pentru a-si regasi increderea in sine.

Iata de ce e important sa nu renunti niciodata la a face eforturi pentru cuplu, pentru intretinerea pasiunii si pentru a-i dovedi mereu partenerului ca il iubesti, il doresti si ca timpul nu ti-a schimbat sentimentele.

Cel care a comis adulterul poate decide sa dezvaluie totul, din incapacitatea de a trai cu un asemenea secret, si avand speranta ca partenerul ii va mai da o a doua sansa. Alteori, cel care insala este convins ca va provoca suferinte mari si alege sa taca.

Nu exista nicio regula, fiecare poveste este unica, insa infidelitatea aduce de fiecare data un suflu nou in cuplu, intarindu-l.

Legatura extraconjugala

In cazul unei adevarate relatii extraconjugale, lucrurile sunt mai complicate, deaorece infidelitatea nu mai este o greseala de moment, ci o poveste de iubire paralela, care creste, se maturizeaza si se cuibareste in inima, ca un refugiu, o consolare fiind, uneori, premisa unei vieti noi. In aceste cazuri, naufragiul cuplului este adesea inevitabil. Aventurile de acest tip dezvaluie in general o adevarata problema. Sentimentele nu mai sunt in acest caz doar adormite, ci cu adevarat stinse.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

noiembrie
  • person

    "poemele mele, iele rebele"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right