Chirurgia plastica pentru imbunatatirea vietii sexuale: ai curaj?

Chirurgia plastica pentru imbunatatirea vietii sexuale: ai curaj?
  calendar_month        
Atat femeile cat si barbatii isi doresc sa arate cat mai bine si sa atraga persoanele de sex opus. Aspectul fizic are un impact major asupra starii generale de bine, intareste increderea in fortele proprii si imbunatateste viata sexuala .

In ultima vreme sunt din ce in ce mai cautate operatiile estetice ale organelor genitale. Barbatii apeleaza la operatiile de marire de penis, iar femeile isi doresc refacerea labiilor.Ce este labioplastia

Labioplastia este o procedura chirurgicala care implica reducerea sau refacerea labiilor. Labiile inconjoara si acopera vaginul. Marimea si forma labiilor difera de la o femeie la alta. Decizia de a opta pentru o operatie de modificare a labiilor este una foarte intima.

De cele mai multe ori, aceasta operatie este realizata pentru a infrumuseta zona intima, pentru a aduce confort in timpul actului sexual sau al altor activitati fizice. Labioplastia este in general o operatie simpla, care produce modificari permanente.

Operatia dureaza 1 - 2 ore, iar pacienta este supusa unei anestezii generale. Un chirurg specializat va indeparta excesul de piele. El va da o noua forma si marime labiilor. Perioada de recuperare difera de o femeie la alta. Femeile se pot intoarce la activitatile normale dupa 2 - 3 zile.

Aditional, femeile sunt sfatuite sa nu foloseasca tampoane interne timp de 3- 6 saptamani de la operatie. De asemenea, trebuie sa aibe si activitate sexuala mai redusa.

Tehnici de labioplastie

Pe langa operatia de modificare a labiilor, femeile mai pot apela si la alte proceduri chirurgicale.

Vaginoplastia este o operatie prin care sunt intariti muschii vaginale care au fost intinsi in urma nasterilor pe cale naturala.

Himeplastia este operatie prin care este refacut himenul.

Lipopaltia vulvei este operatia prin care se indeparteaza excesul de grasime de deasupra osului pubian.

Remodelarea clitorisului este o operatie prin care se miscoreaza sau se modifica forma clitorisului.

Augmentarea labiilor este o operatie prin care labiile sunt injectate cu grasime.

Daca vrei sa apelezi la una dintre operatiile de mai sus este indicat sa discuti cu un medic specialist care iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie si care te va ajuta sa iei decizia cea mai buna.

Cele mai frecvente cazuri

Cel mai frecvent caz este atunci cand labiile sunt prea mari si devin incomode sau vizibile cand se poarta costum de baie sau pantaloni scurti. Acest aspect creaza numeroase complexe.

De asemenea, labiile pot avea un aspect flasc. Alteori, labiile sunt prea mici. In acest caz se injecteaza substante speciale.

Ce trebuie sa stii

Inainte de apela la ajutorul unui medic specialist, este indicat sa te documentezi foarte bine. De asemenea, ai grija la ce medic mergi. Alege unul cu recomandari bune, cu o experienta bogata.

Trebuie sa stii ca orice operatie are riscurile si efectele sale secundare. Printre riscurile labioplastiei se numara infectiile, cicatricile, pierderea simtului, asimetria sau schimarile de textura si pigment.

De asemenea, atunci cand te documentezi despre aceasta operatie, trebuie sa iei in calcul si costurile. Preturile pentru astfel de operatii difera de la clinica la clinica. In general, cea mai ieftina operatie este de peste 1500 de lei.

Autor: Maria IonescuRecomandari

Newsletter Ele.ro

...............
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right