Comunicarea in cuplu: stii cum sa-i vorbesti?

Comunicarea in cuplu: stii cum sa-i vorbesti?
  calendar_month        
Comunicarea, atat de importanta pentru orice cuplu, nu se rezuma numai la sinceritate. Uneori barbatii pot parea dezinteresati de sentimentele tale pentru ca ignori cele cateva reguli simple pentru comunicarea reusita .

Diferentele de gandire dintre barbati si femei duc, de multe ori, la situatii neplacuta si conflicte, ce ar putea fi evitate daca ai modifica modul in care comunici cu el.

Explica-i cand ai nevoie sa te asculte

Confruntati cu orice problema, cei mai multi barbati incep imediat sa caute o solutie. Daca problema vine de la tine, femeia pe care o iubesc, raspunsul lor imediat la dilema ta poate fi dezamagitor.

Atunci cand o femeie vorbeste despre problema ei cu barbatul din viata el, el nu este inclinat sa asculte si sa consoleze, cat sa gaseasca o rezolvare pentru a te ajuta.

Nu mai lasa reactiile lui stangace sa te supere si accepta faptul ca de fiecare data cand ii povestesti un necaz, va incerca sa te ajute. Pentru a evita aceasta situatie, spune-i de dinainte sa deschizi subiectul ca ai ceva de povestit si ca o faci doar ca sa te descarci.

Daca stie la ce sa se astepte de la inceput, iti va oferi atentia lui insotita de empatie.

Treci la subiect

Barbatii proceseaza diferit vocea altor barbati fata de cea a femeilor. Potrivit unui studiu publicat in NeuroImage, creierul unui barbat proceseaza vocea feminina in acelasi mod cum ar decoda muzica.

Astfel, barbatul din viata ta se concentreaza mai mult asupra vorbelor tale decat in timpul unei discutii cu prietenii lui, iar tonul tau il poate obosi, mai ales cand vorbesti foarte repede.

Pentru a te asigura ca te asculta cu atentie si retine ce spui, abordeaza mai repede ideile principale si foloseste afirmatii directe de tipul "Sunt suparata pentru ca..." sau "Problema este...".

Evita excesul de contact vizual

Conversatia fata in fata trebuie evitata uneori, mai ales cand este vorba despre un subiect important. Mentinerea contactului vizual de-a lungul unei conversatii dificile il poate face sa se simta amenintat.

Poarta discutia fara sa mentii contactul vizual continuu, mai ales daca vrei sa-i comunici ceva pe care il va percepe drept neplacut, legat de obiceiurile sau responsabilitatile lui.

Chiar daca nu ii reprosezi nimic, o discutie in care il privesti constant in ochi il poate speria si indemna la una dintre reactiile primare: lupta sau fuga. Daca vrei sa obtii rezultate in urma discutiei, comunica cu el atunci cand nu stati fata in fata.

Nu te zgarci cu laudele

La fel cum fiecare compliment venit din partea lui te incanta, nu trebuie sa uiti sa-i oferi si tu satisfactia garantata de admiratia ta. Mai ales atunci cand nu pare receptiv la rugamintile tale, incearca sa le prezinti insotite de laude sincere la adresa lui.

Competitivitatea dintre barbatii ii face deosebit la receptivi mai ales la laudele din partea partenerei. Cand vrei sa-l rogi sa faca un lucru care nu ii face prea multa placere, lauda-i aptitudinile care il fac potrivit pentru a-ti indeplini acea sarcina.

Admiratia ta il va face sa se simta util si va fi mai receptiv la comunicare atunci cand stii cum sa-l iei.


Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dependenta de comunicare online
  • person

    "impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right