Cum recunosti un mincinos?

Cum recunosti un mincinos?
  calendar_month        
Toata lumea minte, in medie de doua ori pe zi, insa unii stapanesc minciuna mai bine ca altii. Din fericire, exista semne care nu insala! Iata o mica lista care ar trebui sa te faca atenta!

Transpiratie si stres

Stresul si aributele sale (transpiratia si cresterea ritmului cardiac) sunt semne ce tradeaza adesea mincinosul. De ce? Pentru ca ori de cate ori mintim, traim teama de a fi demascati! Glandele sudoripare sunt in legatura cu sistemul nervos, iar cand esti stresata, ele isi maresc productia. Dar asta nu e totul: stresul duce la secretarea unei cantitati mari de adrenalina, deci la cresterea frecventei cardiace.

Modificarea vocii

Vocea este un foarte bun indicator al minciunii deoarece creierul o controleaza in mod automat si in functie de emotii. Cand mintim, creierul traieste teama de a fi demascat, ceea ce duce inevitabil la o schimbare in intonatia vocii, fie se pitigaieste, fie se agraveaza.

Mimica neobisnuita

Clipiri repetate ale ochilor, frecarea sprancenelor, privire fugara: toate aceste semne sunt indicii. Privirea este legata direct de sediul emotiilor din creier, deci este greu de controlat, daca nu imposibil.

Gesturile mincinosului

Frecarea mainilor, inclestarea pumnilor, ridicarea bratelor deasupra capului sau mentinerea corpului in spate sunt semne de neliniste. Unii indivizi au insa un prag moral foarte jos, chiar absent, si nu se dau de gol atat de usor. Pentru ei exista o singura arma: culpabilizarea. E de-ajuns sa insisti, de exemplu, asupra relatiei pe care o ai cu el: "Nu ti-ai minti iubita, mama copiilor tai, nu-i asa?", "Suntem prieteni de vreo 15 ani, nu?"

Emotii exagerate

Cineva care rade cu gura altuia o face doar din politete, din ipocrizie sau pentru a transmite o mare minciuna! Insa nu numai surasul ne poate alerta, ci si excesul de entuziasm fara motiv aparent sau primirea de cadouri pe nepusa masa...

Recomandari