Cum rezolvi problemele de comunicare din relatia de cuplu

Cum rezolvi problemele de comunicare din relatia de cuplu
  calendar_month        
Problemele de comunicare se numara printre cele mai frecvente hibe ale unei relatii de iubire. Cum acestea au mari sanse sa puna pe butuci chiar si cea mai reusita legatura amoroasa, descopera cum poti rezolva problemele de comunicare din relatia ta de cuplu!

1. Accepta ca exista o problema de comunicare

Primul pas pentru a rezolva o problema este acceptarea faptului ca aceasta exista. Fii atenta la felul in care tu si iubitul tau interactionati, la ceea ce va spuneti (sau nu va spuneti) etc. In situatia in care constati ca exista cateva aspecte care ar putea fi imbunatatite, ia masuri in cel mai scurt timp!

2. Discuta, discuta, discuta

Pentru a depasi orice problema de comunicare este vital ca tu si partenerul tau sa discutati cat mai mult. Bineinteles, conversatiile voastre ar trebui sa fie cat mai putin banale si sa abordeze toate subiectele care va preocupa si care, in consecinta, v-ar putea determina sa fiti mai irascibili, spre exemplu.

Discutiile profunde, in care fiecare partener isi permite sa fie el insusi, sunt cele care conteaza cel mai mult. Prin urmare, sunt vitale pentru o relatie, iar frecventa lor ar trebui sa fie cat mai mare.

3. Incearca o abordare diferita

Este posibil ca stresul, problemele de la serviciu si din familie sa te aduca adesea in situatia de a nu discuta pe un ton normal cu partenerul de cuplu, ci pe unul rastit, presarat cu reprosuri. Cum o astfel de abordare are putine sanse sa iti ofere rezultatele scontate, incearca sa iti comunici nemultumirile, frustrarile etc. pe un ton neutru, lipsit de reprosuri (voalate), care sa nu il determine pe celalalt sa intre in defensiva.

In acest fel, reusesti sa te stresezi mai putin, tinandu-ti furia sub control, cat si sa comunici mai eficient cu partenerul de cuplu

4. Invata sa asculti

Un alt pas catre rezolvarea problemelor de comunicare este acela de a invata sa asculti fara a-l intrerupe pe celalalt. Oricare ar fi punctul tau de vedere, pe care arzi de nerabdare sa il exprimi, asteapta ca partenerul sa termine ceea ce are de spus inainte de a interveni. O astfel de atitudine denota respect fata de ceea ce are el de spus si evita frustrarile. Bineinteles, si partenerul ar trebui sa adopte o atitudine similara fata de tine.

5. Pastreaza-ti calmul

O regula de aur a bunei comunicari in cuplu este aceea de a-ti pastra calmul in orice situatie. Intocmai cum afirmam si mai sus, discutiile aprinse nu sunt nici pe departe la fel de productive precum cele purtate pe un ton normal.

Invata sa iti educi starea de spirit si trairile pe care le ai, de regula, in timpul discutiilor cu partenerul de cuplu. Atunci cand remarci ca incepi sa te infurii, ia o pauza, respira adanc si abia apoi ofera o replica. Zicala "Vorba dulce, mult aduce" este de baza pentru o comunicare eficienta in relatia de cuplu.

6. Cere ajutor specializat

Daca tu si partenerul tau nu reusiti sa va rezolvati problemele de comunicare pe cont propriu, ati putea apela la ajutorul unui psiholog. Recurgerea la aceasta solutie nu inseamna ca sunteti un cuplu ingrozitor sau ca nu sunteti facuti unul pentru celalalt; inseamna, pur si simplu, ca aveti nevoie de ajutor extern pentru a trece peste dificultati.


Autor: D.S.

Sursa: foto: shopsavefreebies.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

personalizari foto cristale
  • person

    "crearea unui echilibru intre energiile yin si yang"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right