Cum stii cand cel de langa tine minte?

Cum stii cand cel de langa tine minte?
  calendar_month        
Iubirea e oarba, spune zicala. Dar nu mereu! Dimpotriva, ea ne poate dezvolta intuitia si ne face mai receptivi. Sa te increzi in instincte sau in fapte? Iata cum sa procedezi cand simti ca iubitul te minte!

Indepartare si sexualitate

Se mai intampla ca femeile si barbatii sa se asemene! Unul dintre cazuri este atunci cand ne preocupa o problema, care ne indeparteaza de relatia afectiva. Neatentia, inchiderea in sine, iritabilitatea si crisparea sunt reactiile cele mai frecvente. Mesajele transmise partenerului sunt clare: "Nu te apropia, lasa-ma in pace!".

In general, aceste semnale sunt cat se poate de clare in sexualitate. Cuvintele pot fi inselatoare, pot sa mascheze realitatea, dar organismul in sine are un limbaj ce poate fi controlat cu greu si cu atat mai putin cenzurat. Atunci cand inima nu este prezenta, corpul devine crispat, se inchide si devine ca un animal salbatic care ramane insensibil la incercarile de a-l imblanzi.

Concret, lipsa iubirii se exprima fizic prin tulburari de excitatie (de erectie la barbati, lubrifiere la femei), comportamente de evitare (gasim scuze pentru a evita apropierea senzuala) sau in relatia intima barbatul, ca si femeia, este distras, grabit, anxios. Miscarile lui sunt automate, schimbul verbal inexistent sau redus la expresia sa cea mai simpla, placerea este mecanica.

O interpretare prudenta

Exista ceva dubios? Aceasta este intrebarea inevitabila atunci cand simtim ca partenerul se indeparteaza. Atunci apare supozitia existentei unui al treilea, unei relatii adultere care paraziteaza cuplul. Lucrul acesta poate fi adevarat, dar concentrarea pe aceasta ipoteza unica risca sa excluda alte cauze, ignorandu-se astfel remediile ce ar putea salva relatia intima.

"Oare ma minte?" Daca iti pui aceasta intrebare in loc sa te intrebi mai degraba ce s-a intamplat cu voi, mai bine spui pauza si evaluezi situatia rational. De interpretarea acesteia va depinde buna sau proasta gestionare a problemei, de aceea sunt absolut necesare prudenta si intuitia. De cat timp il simti distant? Ce eveniment de viata ar putea fi sursa comportamentului sau (griji financiare, probleme in familie, disputele profesionale, surmenare)? Cand ati petrecut frumos ultima data impreuna? Distanta se manifesta doar pe plan sexual?

Odata ce terenul este elucidat un pic, se poate face propria evaluare: poate si tu ai o problema. Esti disponibila, epuizata, obosita? Faci eforturi pentru a hrani intimitatea in cuplu sau esti pasiva in relatie? Acest pas este esential pentru a te pozitiona in viitor. Astfel vei putea, printre altele, sa eviti acuzatiile si atacurile agresive.

Un dialog intim de restabilit

Indiferent de natura suspiciunilor, este esential sa se deschida un dialog sincer. Aceasta inseamna ca inima sa fie dispusa mai degraba sa inteleaga, decat sa judece. Una dintre greseli este sa crezi ca timpul va vindeca lucrurile. Dimpotriva, el largeste decalajul, intareste si hraneste neintelegerile, resentimentele si frustrarea.

Prin urmare, aveti nevoie de o intalnire intre patru ochi in care sa ajungi la inima partenerului tau. "Sunt ingrijorata si trista pentru ca de ceva timp simt ca tu esti departe. Indiferent de natura ingrijorarii tale sau de cauza acestei situatii, as dori cu adevarat sa vorbim despre asta." Daca partenerul nu este interesat de un dialog la aceasta prima solicitare, nu renunta, dar nici nu forta lucrurile. Asteapta cateva zile, astfel incat fluxul de informatii sa circule in el, iar apoi puteti pune bazele unui dialog sanatos.Ar trebui sa stii ca barbatii tind mai mult decat femeile sa-si ascunda sentimentele (nu se simt bine intr-o postura vulnerabila), si ca ei vad diferit casatoria. In cazul unei simple aventuri, ei nu vad sensul de a-si pune in pericol relatia lor pentru "sex si nimic mai mult", iar in cazul unei relatii serioase, ei tac pentru a-si scuti sotiile de durere. Teama lor de a face rau este adesea confundata cu lasitate de catre familie.

Autor Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Senzatia de urinare la sex
  • person

    "sexualitatea nu trebuie supusa standardelor"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right