De ce il iubim pe baiatul mamei?

De ce il iubim pe baiatul mamei?
  calendar_month        
Baiatul mamei are reputatie proasta in radul burlacitelor, dar studiile recente spun ca n-ar trebui sa te grabesti in a trage concluzii despre el, caci pot fi gresite. Barbatii apropiati de mamele lor sunt super iubiti si soti. Iata de ce!

In afara de faptul ca nu termina cu laudele la adresa talentului deosebit la gatit al mamei si faptul ca fuge la ea imediat cum are ceva de reparat, barbatul care are relatii stranse cu mama sa nu pare sa fie atat de rau cum spun povestile!

Un studiu al Arizona State University a scos la iveala faptul ca baiatul mamei este un foarte bun comunicator si empatizeaza mai bine decat barbatii cu cordonul ombilical taiat. In consecinta, barbatii atasati de mamele lor au mai multe sanse sa traiasca in relatii monogame, fericite, decat barbatii carora le lipseste legatura cu mama.

Dar ce anume il face pe baiatul mamei atat de talentat?

Acesti barbati au petrecut mult timp langa fusta mamei, incat au avut ocazia sa traga invataminte. Observand cum aceasta relationeaza cu oamenii si obtinand feedback de la ea in timp ce crestea, baiatul mamei rezista stereotipurilor masculine, cum ar fi agresivitatea si detasarea in relatii.

Baiatul mamei isi exprima mai mult sentimentele, este mai deschis spre nevoile femeilor si un ascultator mai bun, avand deci multe dintre calitatile pe care le-am dori la partenerii nostri. Mai mult decat atat, firea deschisa si disponibilitatea de a asculta se traduce in calitati minunate in dormitor.

Cum sa ai o relatie buna cu baiatul mamei?

Bineinteles, baiatul mamei nu are reputatia proasta fara motiv. O sotie sau iubita nu poate suporta usor atasamentul partenerului ei fata de alta femeie. Dar poti rezolva aceasta problema gandindu-te ca aceasta legatura a baiatului cu mama sa nu afecteaza negativ relatia voastra. Nu cantari dragostea pentru mama cu dragostea pentru tine si totul va merge bine.

Totusi, va trebui sa stabilesti niste granite. Daca el sta de vorba cu mama la telefon in timp ce sunteti intimi sau renunta la planurile pe care le aveati impreuna pentru a se vedea cu ea, trebuie sa pui piciorul in prag si sa spui ceva.

Spune-i ca iti place ca e atasat de mama, dar ca voi doi formati o echipa si trebuie sa va puneti relatia pe primul loc. Apoi da-i o sugestie, cum ar fi sa-si sune mama in pauza de pranz, de la munca, si sa-i spuna ca nu poate sa va viziteze oricand are ea chef, ca uneori aveti nevoie sa petreceti timp singuri.

Desi multe dintre noi apreciem barbatii care sunt dispusi sa vorbeasca despre emotiile lor, nu ne plac totusi barbatii care plang in public. Daca observi ca exagereaza cu comportamentul feminin, incurajeaza-i latura masculina. De exemplu, spune-i cat de sexy e atunci cand schimba uleiul la masina. Acest lucru ii transmite un mesaj clar, ca desi ii iubesti latura sensibila, esti totusi atrasa de barbatia sa.

Si, orice ai face, evita sa-i spui in fata ca e baiatul mamei. Indiferent cat de sensibili sunt, barbatii vor dori intotdeauna sa fie barbati. Multi barbati sunt constienti ca sunt inca legati de cordonul ombilical, iar asta e destul de jenant pentru ei, incat nu mai e nevoie sa li se reaminteasca.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right