De ce nu ne inteleg barbatii

De ce nu ne inteleg barbatii
  calendar_month        
Exista diferente chiar asa de mari intre modul de gandire al unui barbat si al unei femei?

Ti s-a intamplat vreodata sa porti o conversatie cu o alta femeie iar ea sa-ti completeze toate frazele? In final renunti la conversatie pentru ca observi ca stie exact ce vrei sa zici si gandeste exact ca tine. Zambiti insinuant amandoua si va vedeti mai departe de treburi. Subiectul e initiat, dezbatut si rezolvat in maximum doua fraze si-un zambet.

De ce nu ne putem intelege la fel de bine si cu barbatii? Sau macar pe jumatate la fel de bine. Obisnuite cu calitatea conversatiei cu o alta femeie, ne vine foarte greu sa luam totul de la zero si sa comunicam unui barbat in 20 de minute ceea ce am dezbatut cu prietena cea mai buna in 3 minute. Pornim de la premisa ca ei ar trebui sa inteleaga ce vrem sa spunem si ce simtim. Ei nu inteleg, noi ne enervam, ei isi pierd rabdarea si nu de putine ori ajungem chiar la certuri.

Unii cercetatori au efectuat o serie de studii pentru a-si putea explica diferentele de gandire intre cele doua sexe.

Creiere diferite

Creierele celor doua sexe nu a evoluat la fel, astfel ca femeile si barbatii impart abilitati si inclinatii diferite.

Acum mii de ani, barbatul era cel care vana si a fost nevoit sa-si exerseze mai mult acele portiuni din creier care sa-i dezvolte simtul orientarii si simtul luptei. Femeile, in schimb, si-au dezvoltat abilitati care sa le permita sa-si protejeze mai bine copiii, ca de exemplu vederea periferica, aptitudinea de a face mai multe lucruri in acelasi timp si tot ceea ce tine de relatiile interpersonale.

Divergente de opinii

Mai mult de jumatate din cuplurile casatorite din Occident ajung la divort si de cele mai multe ori motivele sunt neintelegerile dintre cele doua sexe. Ei nu inteleg ca femeile nu sunt ca barbatii, iar ele se asteapta ca partenerii lor sa le inteleaga la fel de bine precum o face o femeie. Astfel, cuplurile se inneaca rapid intr-un ocean de neintelegeri.

Barbatii preistorici si-au dezvoltat agilitatea privirii in departare si puteau zari la sute de metri prada in timp ce femeile ramaneau in pesteri si, pentru a putea detecta orice posibil pericol asupra copiilor si-au dezvoltat privirea periferica. Acum, dupa mii si mii de ani, femeile nu inteleg ca barbatii nu au cum sa vada ca untul a ramas in afara frigiderului si sosetele murdare jos langa pat.A citi printre randuri

Un cuplu se intoarce de la o petrecere. Acasa, sotul banuieste ca ceva nu este in regula si o intreaba:
El: Esti bine?
Ea: Da. (desi tonul vocii indica altceva)
El: Am facut eu ceva?
Ea: Nu vreau sa vorbesc despre asta.

Pana la urma izbucneste si ii spune: "sunt suparata pentru ca toata seara a flirtat tipa aia cu tine si tu nici macar nu i-ai intors spatele cum trebuia sa faci". Sub ploaia de acuzatii, barbatul sta si se intreaba "despre ce vorbeste, ce flirt, la ce tipa se refera?!".

Toate femeile de la petrecere au sesizat flirtul respectivei tipe fara macar sa se uite in directia ei. Barbatii de la petrecere nu au sesizat nici cea mai mica intentie de genul asta. Or fi barbatii capabili sa perceapa o zebra la orizont, o masina ultimul ragnet pe partea cealalta a intersectiei si sa-i calculeze viteza de deplasare, insa sunt un dezastru cand vine vorba de a percepe semnalele vocii, vizuale si limbajul corpului.

Deci, daca ai de gand sa comunici cu partenerul tau intr-un mod diplomat, folosind subtilitati care tie nu ti se par deloc subtile, gandeste-te din nou! El nu va intelege absolut nimic din ceea ce vrei sa ii transmiti. Va lua cuvintele pe care le spui exact asa cum le aude iar daca va incerca sa le interpreteze rezultatul va fi nefast."Cine poate intelege femeile?"

Cand barbatii spun ca au nevoie de un ghid de utilizare al femeii, probabil ca stiu ei ce stiu. Ei tot timpul se plang ca partenerele nu le vorbesc clar si direct si au dreptate. Femeile folosesc un limbaj indirect, ascuns si spun lucrurile pe ocolite. Fac asta pentru a evita confictele in relatiile interpersonale si pentru a nu rani orgoliul partenerului.

Cand o femeie vorbeste in metafore si exemple, barbatul o va lua literalmente si nu va intelege nimic de la ea. Avand in vedere ca femeile se inteleg perfect folosind un astfel de limbaj codificat, daca interlocutorul este barbat, lucrurile se complica iar ele isi vor pierde rabdarea si vor fi mahnite cum de partenerul nu reuseste sa inteleaga printre randuri lafel cum intelege prietena ei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right