E greu sa fii femeie intr-o lume a barbatilor?

E greu sa fii femeie intr-o lume a barbatilor?
  calendar_month        
Traim cu adevarat intr-o lume a barbatilor si asta o simtim pe propria piele, probabil, in fiecare zi. Mitul potrivit caruia barbatii sunt cei care fac si desfac este inca actual, din perspectiva lor. Atotputernicia masculina isi spune cuvantul in multe domenii, pentru ca se pare ca ei ocupa majoritatea functiilor importante intr-o institutie, indiferent de natura ei. In schimb, daca o femeie ajunge in varful unei ierarhii, atunci apar fel de fel de speculatii privind eventualele compromisuri pe care aceasta le-a facut cu ea insasi pentru a placea unui barbat bine pozitionat care ar fi putut sa o ajute sa ajunga asa de sus.

Cu alte cuvinte, in spatele unei femei cu o functie importanta se ascunde un barbat care a propulsat-o dupa ce a trecut prin patul lui , asa cum in spatele marilor razboaie se ascunde tot o femeie. Aceasta idee potrivit careia o femeie nu poate ajunge sus decat devenind, chiar si pentru o noapte, amanta cuiva important este de mare actualitate si pune intr-o lumina injositoare pe femei. S-a conturat deja o mentalitate malitioasa prin care abilitatile si inteligenta femeii se testeaza la o partida de sex, intr-o noapte, si nu de-a lungul timpului, prin realizarile ei profesionale.

Conveneam intr-un articol anterior ca barfa e specifica femeilor, dar se pare ca in acest caz barbatii sunt cei care carcotesc primii pentru ca, probabil, se simt frustrati ca o femeie le-a luat-o inainte si a ocupat o pozitie importanta care era de drept a lor pentru ca, de fapt, in conceptia lor, ei sunt cei mai potriviti. Nici semenele noastre nu sunt prea cumintele? in sensul ca invidie exista si intre femei...

Dar lucrurile nu stau deloc asa cum isi doresc invidiosii si carcotasii. Femeile duc o lupta constanta cu barbatii in viata profesionala pentru ca ele au de recuperat secole de stat pe planul doi, cand femeia era doar nevasta si mama, mai putin egala barbatului, iar el reprezenta autoritatea suprema atat in viata sociala, cat si in cea profesionala.

Pe de alta parte, in zilele noastre femeia iese tot mai mult in evidenta, apar tot mai multe femei care fac cariera, iar barbatii se simt probabil amenintati ca incetul cu incetul aceasta lume a lor va fi inghitita de una a femeilor, iar lor li se va subrezi pozitia.

Cu cat amenintarea feminina devina mai evidenta, cu atat ei se incapataneaza sa ne umileasca, sa ne ingenuncheze, sa recurga la fel de fel de tertipuri prin care sa ne demonstreze ca noi nu vom fi niciodata destul de competente pentru a ne descurca intr-o lume construita de ei doar pentru ei, intr-o lume in care femeile sunt bune si ele pe ici, pe colo pe postul de "fac de toate".

E greu sa fii femeie intr-o lume a barbatilor, dar femeia e desteapta si gaseste solutii in orice situatie. Bun?? daca barbatii vor o lume a lor, atunci vom crea si noi, la randul nostru, o lume a noastra, a femeilor, in interiorul lumii lor, o lume mai mica, dar cu mult mai puternica. Puterea noastra nu vine din exterior, nu consta in forta fizica, nu se regaseste numai in agilitatea mintii, ci vine dintr-o complexitate sufleteasca, dintr-o suma de calitati innascute sau formate pe care ei nu le au: intuitia- barbatii nu stiu sa intuiasca, ei doar rationeaza; feminitatea care implica simt estetic, sensibilitate, gingasie, armonie: inteligenta , diferita oarecum de a barbatilor(ei si-o folosesc atunci cand e vorba de bani, de afaceri, in timp ce femeile si-au dezvoltat o inteligenta de ansamblu, ele se pot descurca in orice situatie) si multe altele pe care ei nu le vor avea niciodata.Probabil barbatii care citesc acest articol se vor revolta oarecum pentru ca intotdeauna ei au fost considerati "sexul tare", acceptiunea lui "tare" extinzandu-se de la viata intima si la cea profesionala, ei sunt cei "tari", nimeni nu-i poate depasi. Numai ca emanciparea femeii este un fenomen ireversibil, ele evolueaza de la un secol la altul, in timp ce barbatii au ramas aceiasi dintotdeauna, reductibili la o schema care aduna abilitatea de "vanatori" de afaceri, bani cu cea de "vanatori" de femei.

Adevarul este ca sunt putin intrigata de atitudinea "masculina" a unor barbati si as fi nedreapta sa ii bag pe toti in aceeasi oala... exista, intr-adevar, si exceptii... putine insa.

Important este sa ne pastram "verticalitatea feminina" fiindca va veni si vremea noastra, numai a noastra!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

erase and rewind
  • person

    "nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right