Empatia, cea mai importanta calitate de cautat la un barbat

Empatia, cea mai importanta calitate de cautat la un barbat
  calendar_month        
In cautarea partenerului ideal, multe femei uita de cea mai importanta calitate pe care trebuie sa o aiba un barbat: empatia. Afla cum poti alege un partener empatic.

Urmand sfaturile de dating din cele mai multe reviste, femeile ajung sa creada ca ele trebuie sa faca totul intr-o relatie: trebuie sa slabeasca si sa se ingrijeasca pentru a atrage un partener. Odata ce l-au gasit, sunt invatate cum sa prelungeasca cat mai mult relatia , chiar daca nu exista cu adevarat o compatibilitate.


Strategia de dating a barbatilor

In timp ce barbatii sunt mai atenti la nevoile lor atunci cand cauta o partenera, multe femei fac greseala sa creada ca o compatibilitate medie este suficienta pentru o relatie pe termen lung, daca sunt dispuse sa investeasca destul efort in ea.

Unul dintre criteriile critice care ar trebui sa le faca pe femei sa spuna "pas" este empatia partenerului, calitate absolut necesara pentru o relatie de succes pe termen lung.

Introdu empatia pe lista ta de prioritati in ceea ce priveste partenerul si adopta strategia de dating a barbatilor, care nu investesc timp si efort in relatii unde compatibilitatea cu partenera este redusa.

Testul empatiei

Empatia este cel mai important test pe care trebuie sa-l treaca un barbat inainte de a investi intr-o relatie cu el. Capacitatea de a impartasi bucuriile, dar si de a te sustine in momentele dificile este un lucru crucial pentru un partener de viata compatibil.

Revistele pentru femei insista asupra nevoii de a gasi un barbat care nu-si reprima sentimentele. Faptul ca este atent la nevoile lui emotionale si este dispus sa iti ceara eforturi pentru implinirea lor nu inseamna insa ca ai dat peste un partener empatic.

Narcisisti nu isi reprima absolut deloc sentimentele, dar acele sentimente nu sunt intotdeauna cel mai bun lucru pentru partenera. In schimb, un barbat empatic iti poate percepe sentimentele in cele mai multe situatii si poate face un efort pentru a ajunge la un compromis, lucru esential in orice relatie.

Cum ii poti masura empatia

Empatia nu se prezinta in nuante de alb si negru, astfel ca cei mai multi barbati te inteleg in anumite situatii, dar nu sunt capabili sa iti inteleaga pozitia in altele. Pentru a determina gradul de empatie al partenerului, raspunde intrebarilor de mai jos. Raspunsurile tale se poate situa pe o scala intre "adesea" si "rareori" si nu vei avea probleme in interpretarea lor.

Pare ca nu observa ca ar fi nimic in neregula atunci cand tu esti nervoasa sau trista? Este surprins atunci cand ii spui ca esti nervoasa sau trista? Atunci cand esti vesela, iti da vreun semn ca intelege starea ta (printr-un zambet etc.)? Trebuie sa-i spui de multe ori cum te simti, deoarece el nu iti poate interpreta gesturile pentru a afla singur? Este prea preocupat de sentimentele proprii pentru a le observa pe ale tale?

Niciun barbat nu va fi complet empatic fata de tine, deci nu transforma empatia completa intr-o cerinta absoluta pentru o relatie. Chiar si in cele mai reusite relatii exista momente in care partenerul nu te intelege. Daca alegi insa barbatul potrivit de la inceput, tinand cont si de empatia de care da dovada, relatia ta va avea sanse mai mari de reusita pe termen lung.

Autor: Elena Radulescu

Sursa foto: Freelovedatingtips.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

EU SI CELALALT
  • person

    "daca nu spui ce ai de spus, risti sa raspunzi la "cine esti tu?" cu "nimeni!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right