Eu vreau sa fiu femeie!

Eu vreau sa fiu femeie!
  calendar_month        
Am aproape 35 de ani, sunt casatorita si am 2 copii. Va suna cunoscut? Stati sa vadeti ce urmeaza.

Copii sunt destul de mari, pana acum mi-au ocupat aproape tot timpul astfel incit viata personala a fost neglijata, aproape inexistenta. Eu, omul, femeia, aproape ca nu mai existam. Era doar atat - el si ei, adica sotul meu si copiii, prioritatile mele erau doar ei. Ei erau erau si locul 1 si locul 2 si locul 3, etc . Aproape nici nu mai cunosc semnificatia cuvintelor "eu", "pentru mine", "doar eu". Nici nu mai stiu daca mai exista si alte cuvinte care sa redea sensul viselor mele proprii si personale.

Acel Eu a ramas undeva pe un raft, sus de tot, prafuit si neglijat, departe de tot ceea ce poate fi viata, realitate, nevoi, dorinte, vise.

Timpul a trecut repede, cu probleme, ca la fiecare, mai mici si mai mari, copiii sunt destul de mari, deja incep a-si contura personalitatea, isi fac prietenii lor cu care discuta (mama incepe sa fie demodata deja, oricum nu inclusa in viata lor particulara), pleaca, vin. Isi croiesc drum singuri, doar cand mai e nevoie de ceva ajutor, material in special, apeleaza la mama. In rest, nu mai au nici macar nevoie de ea, acea nevoie pe care eu am crezut ca o sa o aiba o viata, cea pentru care eu mi-am sacrificat ca orice mama si noaptea si ziua si serviciul si vizitele la prietene si concediile si placerile mele marunte si rare si totul.

Sotul meu are acelasi program, care am sperat ca se va schimba sau ca macar ramanand eu acasa o sa-i pot crea lui inca putin timp in plus pe care sa-l foloseasca pentru familie; adica lipseste toata ziua, iar rar cand e acasa se ocupa de placerile lui marunte, ca doar atat timp are si el pentru el, nu sta ca mine toata ziua acasa.

Iar eu dintr-odata incep sa am timp liber. Timp pe care nici macar nu mai stiu cum sa-l folosesc. In afara de a deveni inutila nu mai inteleg nimic, decat ca incep sa am timp liber. Da, timp liber. Va dati seama - am inceput sa am timp pe care pot sa-l folosesc si pentru mine. Si ce sa vezi, din senin, a reaparut acel Eu, acel Eu care a inceput sa se razvrateasca, a inceput sa-si ceara drepturile - vrea sa iasa la lumina, vrea sa traiasca, vrea sa fie fericit, vrea sa recupereze tot ce a pierdut sau nu a trait la intensitate maxima cei 17 ani, dedicati cu toata daruirea familiei. E adevarat, unei alte familii nu celei pe care Eu nu o mai regasesc acum asa cum am visat-o atunci cand am inceput a renunta la Eul meu. Acest Eu scoate, la inceput, timid capul in lume si vrea sa continue de unde a intrerupt a trai, stand in asteptare, cu 17 ani in urma. Lui i se pare normal sa poata relua de acolo de unde a intrat intr-o asteptare de 17 ani, el crede ca asa se cuvine si ca se poate, ca trebuie doar sa vrei si totul intra in normalul din urma cu 17 ani.

Dar nu este asa si constata si el, acest Eu, cu stupoare ca nimic nu mai e la fel .

Degeaba vrea el iubire. Ea nu mai este. Degeaba vrea tandrete si flori si dans si muzica si raset, toate parca au disparut. Iar daca indrazneste sa le ceara cu voce tare prin gura mea, chiar primeste replici dure, nedrepte, ireale, care il fac sa se gandeasca daca nu cumva el, acel Eu, a murit cu 17 ani in urma, ci ca nu doar a stat in asteptare pana se rezolva problemele casei, copiii, locuinta, masina, etc.

Si totusi acel Eu vrea sa traiasca. "E chiar culmea nu ai avut nevoie 17 ani si vrei acum?". Degeaba vrea un sarut ca ii vine replica imediat "Vrei sa ne vada lumea?". Parca am face ceva ilegal sau imoral.Degeaba vrea sa vorbeasca si altceva in afara problemelor de familie, imediat vine raspunsul "sunt obosit" si asta in cel mai bun caz, daca nu ti se spune "da-te draga din fata televizorului, e meci, nu vezi?".

Sa faca dragoste? Sa se simta bine? Cine mai stie ce inseamna asta.

Spune-ti acum, pe cate dintre voi va mai intreaba sotii: "iubito, te simti bine?", de cate ori va spune "te iubesc" sau mai grav cand v-a spus ultima oara "te iubesc"?

Totul a devenit ceva banal, fiziologic, pentru el bineinteles, sau aveti pretentia sa mai existati si voi?

Nu, dragele mele, cu regret va anunt ca daca ati facut prostia sa va multumiti cu putin de la inceput, sa luati voi fraiele casei in mana voastra educatia si problemele copiilor sau problemele actelor, cele financiare, piata, obiecte de uz casnic, etc. atunci ati gresit amarnic, pentru ca nu merita sa fiti slugi credinciose, bune gospodine, mame permanente si amante in pat.

Chiar ieri am vazut un reportaj la TV in care era vorba despre infidelitate. Parerea mea pana acum despre acest subiect era clara - infidelitatea era exclusa, dar acel reportaj aproape mi-a schimbat-o. Nu spun ca ma si apuc sa o fac, dar am inceput sa ma gandesc la tot ce este in jurul meu, sa vad viata si cu alti ochi, decat doar cu cei ai datoriei de mama si sotie. Explicatia? Am constatat ca sotii nostri au devenit chiar stapanii nostri.

Ei hotarasc chiar si cind facem sex pentru ca de dragoste nu prea mai poate fi vorba .

Oare asta ne dorim? Oare pentru asta ne-am nascut? Oare doar atit meritam? Oare ei realizeaza ce fac sau pur si simplu nu-i intereseaza? Oare chiar cred ca suntem cele mai neajutorate sau nu mai pretuim nimic pentru ei?

Eu va spun ca ba da, pretuim. Da dragele mele, pretuim si inca mai mult decit diamantele sau minele de aur, dar, doar sotii nostri nu mai vor sa lupte pentru noi. Deja suntem cucerite, ce rost mai are... In concluzie, nu este neaparata nevoie sa traim si cosmarul tradarii, putem foarte bine sa fim si ignorate. Si asta nu e un cosmar?

Deci, ce facem? Eu vreau sa fiu femeie!

Recomandari