Femeia dilema

Femeia dilema
  calendar_month        
Ca orice caracter uman, femeia in ultimul secol a cunoscut o pretioasa dezvoltare, nascand controverse in randul barbatilor. Ce este femeia dilema; ce atribute poseda ea in fata barbatului?

Sa luam de exemplu o discutie in contradictoriu intre doua personae de sex opus: femeia este cea care detine inteligenta emotionala si este un factor incomod pentru barbat, ea neputandu-se abtine sa gandeasca. Cele care au capacitatea de a impune decizii par uneori agresive, barbatul luand in deradere respectarea lor. Nevoia de argumentare il face pe barbat sa se documenteze in fata ei; in momentul cand lipsa premiselor barbatului se manifesta, acesta inlocuieste ipotezele intelectuale cu agresivitatea fizica, detinand din nou controlul. Ele se vad descumpanite si fac apel la abuzul emotional asupra copiilor pe care ii traumatizeaza; femeia creeaza astfel tensiuni afective. Traficul de informatii devine o arma in detrimentul barbatului.

Femeia care invata sa se lupte preia comportamentul martial dobandit de la barbatii combativi. Superioritatea devine un complex, atata timp cat nu-ti permite sa cobori, sa recunosti inferioritatea si sa o modelezi. A obtine succesul cu orice pret provine din carenta educativa, resimtindu-se apoi in timp, intr-o relatie in care unul dintre parteneri devine gelos nu din cauza dragostei excesive, ci din crisparea de a nu-l pierde pe celalalt.

Femeia solida din punct de vedere cantitativ ii preia barbatului atributul de a fi protector; ea este jignita, nelinistita, taxata suplimentar. Are o prezenta impunatoare, barbatul nu domina, parand sa se teama de prezenta ei; femeia de acest gen uraste prezenta fizica, ea nu gaseste compensatie prin alt drum si fiind marginalizata, devine masochista. Cel care stabileste regulile este barbatul, el face apel la "fair-play" care ste un simplu comportament competitiv, ce reiese din sensibilitate si dorinta de a de a fi egali cu capacitatile lor. Femeia este cea care trebuie sa se lase convinsa de autoritatea lui; ea devine credibila prin existenta sa, pe cand barbatul este cel care dobandeste un statut prin fapte.

Femeia aflata la menopauza are o structura diforma, traieste cu durere transformarile, vocea i se ingroasa, este iritabila emotional, capricioasa, ipohondra, reticenta cu straini; insensibilitatea este data de interesul fata de aspectele materiale ale vietii. Stie ca nu mai este atragatoare si simte o teribila frustrare. Instinctul matern acum este o componenta cerebrala si nu hormonala (cazul nasterii). Neimplinirea sentimentala o face barfitoare, egoista si procesomana. Ea critica pentru ca nu este bagata in seama si doreste sa fie compatimita. Rolul in societate cel mai potrivit femeii din cadrul menopauzei, ar fi ca persoana cu influenta, care sa ia decizii, sa impuna reguli, barbatii temandu-se de ea si fiind obligati sa o respecte.

Dedic acest articol lui Costin D.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Oda adusa fustelor
  • person

    "if women were a fashion object,they would be shoes..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Botine Betts Camel
Shop Ele.rochevron_right