Gelozia - un rau necesar
history_edu redactia ele.ro calendar_month 07 Apr 2008, 10:23
E bine sa fim gelosi? Si daca da, cam in ce masura?
Cred ca este unanim acceptata ideea ca gelozia nu e un lucru prea bun. Evident, vorbim aici de gelozia extrema, cu alte cuvinte certuri si motive de scandal, uneori chiar paranoia.
Dar nici lipsa completa de gelozie nu e un lucru bun. De ce? Pentru ca lipsa completa de gelozie se traduce prin "indiferenta".
In acest caz, intrebarea se pune in felul urmator: cat de gelosi trebuie sa ne aratam in fata celuilalt? Pentru ca nu putem, in nici un caz, sa controlam cat de gelosi vom fi cu adevarat. Dar celalalt trebuie sa vada doar atat cat credem noi ca e bine sa vada.
Raspunsul la aceasta intrebare, desi diferit pentru fiecare dintre noi, trebuie sa se afle in jurul catorva puncte.
Aratandu-i partenerului ca suntem interesati de ceea ce face si de oamenii cu care umbla nu este un act de gelozie, dar poate degenera, de multe ori, intr-unul.
Este normal sa vrem sa stim cat mai multe detalii legate de ceea ce partenerul face, in primul rand din interes, iar in al doilea rand pentru ca nu vrem sa fim luati prin surprindere de noul coleg sau de noua secretara.
Actele de gelozie nu trebuie, in nici un caz, sa se manifeste public. Nu exista prea multe situatii mai jenante decat certurile in public datorate unui schimb de priviri sau a unui telefon primit la o ora intarziata. Rufele se spala, intotdeauna, in familie.
Pentru a preveni certurile ulterioare, cere-i partenerului detalii despre orice problema care iti trezeste sentimente de gelozie. Daca reusiti sa comunicati atunci cand apar subiecte de acest gen, veti reusi sa evitati momente dificile in relatia voastra.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Tiramisu`
- person
""oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?...""