Generozitatea la feminin

Generozitatea la feminin
  calendar_month        
Sunt sufletele femeilor mai generoase decat cele ale barbatilor? Fara indoiala, raspunsul este da!

Secole si milenii la rand, femeile au fost jumatatea sensibila, gingasa si generoasa a omenirii. Acest fapt nu a fost niciodata contestat, desi se stie ca tot ele, femeile, stiu sa isi apere drepturile si sunt in stare de mari sacrificii atunci cand situatia o cere.

Astazi, femeile si barbatii au aceleasi drepturi, impart aceleasi obligatii si sunt incercati de aceleasi trairi si sentimente. Insa, inima unei femei nu se va confunda niciodata cu cea a unui barbat; si nici nu ne dorim acest lucru. Lumea probabil ca ar fi sortita haosului fara blandetea si generozitatea inimilor femeilor.

Femeile isi dezvolta instinctiv aceasta trasatura inca din copilarie.
Exersandu-si inca de mici altruismul, bineinteles ca, ajunse la maturitate, femeile nu isi vor pierde aceasta generozitate, ba dimpotriva, o vor pune in aplicare iar si iar. Nu este de mirare ca, de secole bune, toate adaposturile, manastirile si centrele de ajutorare au fost si sunt guvernate fara esec de catre femei. Orfelinate, spitale pe timp de razboi, adaposturi pentru nevoiasi si pentru animale, toate au fost cladite si intretinute de catre femei ca o datorie innascuta.

Aceasta latura sensibila a sufletului feminin nu are legatura cu simtul ei matern ci cu gradul mare de empatie pe care femeile il poseda. O femeie va simti la aceeasi intensitate suferinta prin care trece o alta fiinta, chiar daca ea, la randul ei, nu a trecut niciodata prin asa ceva. Aceasta empatie este cea care o deosebeste de un barbat, care, chiar daca vede neregulile ce se intampla in jurul lui, nu se lasa impresionat pre usor de ele.

In aceste conditii, nu este de mirare ca rolul de asistenta medicala, sora sau maicuta a fost asociat automat cu imaginea femeii si nu a barbatului. In aceeasi ordine de idei, castigatoarea concursului Miss World este asociata, pe langa frumusete desavarsita, cu actele de caritate si incercarea de a repara neregulile din lume si de a insufla pe plan global o farama din generozitatea feminina. Ca sa ramanem pe plan mondial, numele celebre asociate cu caritate, generozitate, bunatate si filantropie sunt aproape in totalitate feminine: Maica Tereza, Brigitte Bardot, Lady Diana, si multe, multe altele.

In ziua de astazi, o femeie normala, cu un job normal si o familie normala, nu isi va putea permite sa faca gesturi caritabile considerabile din cauza aspectelor financiare, insa cu siguranta te poti baza pe ea la nevoie, mai ales daca ii esti prieten apropiat sau ruda.

Nu exista decat doua sexe pe pamant: femei si barbati. Insa, chiar daca ar fi existat si zece sexe, putem fi convinsi ca niciunul dintre ele nu ar fi dat dovada de mai multa bunatate si generozitate decat cel feminin.

Articol sustinut de Dacia

">

Recomandari

Newsletter Ele.ro

incredere=fidelitate=>inima ranita???
  • person

    "...you just have to say what's in your heart..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right