Infidelitatea - barbati vs. femei

Infidelitatea - barbati vs. femei
  calendar_month        
In meciul infidelitatii se pare ca cele doua echipe au sanse egale de a castiga. Pentru mult timp am trait cu impresia ca barbatii insala mai mult decat femeile, in principal pentru ca pot, dar, potrivit unor sondaje recente, se pare ca femeile sunt la fel de predispuse infidelitatii precum sunt si barbatii. Pare greu de crezut, stiu, insa aparent motivele care ii duc pe unii si pe altii pe cararile necunoscute ale infidelitatii sunt diferite.

Atractie fizica sau emotionala

Intradevar, in timp ce barbatii sunt atrasi de aventura din considerente ce au legatura mai degraba cu partea fizica, a sexului, femeile invoca adeseori si motive de natura emotionala. Dar la sfarsit, indiferent de circumstante sau motivatie, rezultatul este acelasi si, obiectiv vorbind, infifelitatea tot infidelitate este, fie ea sexuala sau emotionala.

De ce insala barbatii

Aceleasi sondaje scot la iveala faptul ca cele mai comune motive pentru care barbatii cedeaza tentatiei au legatura fie cu relatia lor oficiala fie cu felul in care se simt fata de ideea de a insela. In consecinta, este mult mai probabil ca vor calca stramb daca se simt tinuti in lanturi, daca partenera se plange prea mult, daca sexul nu mai este cum obisnuia sa fie, daca se gandesc ca partenera ii va ierta oricum. Barbatii vor insela si pentru motive care tin de mentalitatea invingatorului si de orgoliul masculin, astfel o aventura ar putea sa le mai creasca din stima de sine si sa le redea o doza de control asupra relatiei. Totodata, unii dintre ei vor insela pentru ca nu pot spune "nu" unei provocari sau pur si simplu pentru ca le place sa experimenteze.Femeile se implica mai mult

De cealalt aparte, femeile tind sa se implice si sa investeasca sentimente si emotii intr-o relatie extraconjugala. Cu toate astea, majoritatea motivelor pentru care ajung sa insele sunt, la fel ca si ale barbatilor, legate de relatia actuala. Se pot simti fie neglijate sau sufocate in relatia curenta si, in cautarea unei schimbari, se pot trezi in bratele altui barbat.

Comunicarea - factor pozitiv sau negativ

Ideea principala este ca putem cu totii sa facem anumite greseli si vina nu o poarta niciodata numai cel ce insala, fie el barbat sau femeie. Intotdeauna exista o problema in relatia oficiala care declanseaza incercarea unuia dintre parteneri de a gasi consolare in alta parte. Lipsa comunicarii este adesea acea problema. Dar tot comunicarea este si un factor important in salvarea acelei relatii. In cele din urma, daca relatia se merita continuata sau nu este in totalitatea la latitudinea celor doi implicati.

Recomandari