Infidelitatea emotionala: care sunt semnele ca partenerul te insala

Infidelitatea emotionala: care sunt semnele ca partenerul te insala
  calendar_month        
Infidelitatea emotionala este cea mai grea piatra de incercare pentru o relatie pe termen lung. Statisticile arata ca doar 30% dintre mariajele care se confrunta cu aceasta situatie reusesc sa depaseasca impasul. Daca banuiesti ca acesta ar fi si cazul tau, iata care sunt semnele ca partenerul tau te insala cu inima, nu doar cu trupul.

Daca o aventura trecatoare a iubitului tau ar fi pentru tine un cosmar, infidelitatea lui emotionala ar putea sa te afecteze infinit mai mult. Cand barbatul tau dezvolta sentimente fata de o alta femeie, poate mai intense decat cele existente intre voi, relatia este supusa unui risc major de destramare.

Fii atenta la semnele tipice situatiei in care te insala emotional si ia masuri din timp, inainte sa fie prea tarziu.

Ce este infidelitatea emotionala?

Diferenta dintre infidelitatea sexuala si cea emotionala este substantiala. In timp ce prima consta in simpla atractie fizica concretizata intr-o aventura trecatoare, cea de-a doua inseamna o conexiune sentimentala, emotionala si intima cu o alta femeie.

Concret, iubitul tau se comporta ca un adolescent aflat la prima dragoste, cu capul in nori si dezinteresat de orice alt aspect al vietii sale, in afara legaturii lui secrete cu cineva. Ba mai mult, atasamentul lui emotional fata de o a treia persoana poate sa fie pur sentimental, nici macar nu este necesar sa intretina o relatie sexuala cu amanta lui sufleteasca. Da, el te poate insela cu cea pe care o numeste "o buna prietena", chiar sub ochii tai.

Semnele infidelitatii emotionale

1. S-a detasat complet de legatura voastra mentala, sentimentala si fizica. Pare rece, absent, dezinteresat de ceea ce se petrece in viata ta.

2. Nu iti mai povesteste despre grijile, gandurile si dorintele lui (pentru ca o face cu altcineva).

3. Se preocupa brusc de aspectul sau exterior: se barbiereste in fiecare zi, este atent la vestimentatie, poarta parfum la serviciu cand nu obisnuia sa o faca etc (incearca sa impresioneze).

4. Observi mici schimbari in exprimarea lui, in preferinte, in modul in care rosteste cuvinte sau in punctele lui vedere (se transforma conform asteptarilor celei de-a treia persoane).

5. Gaseste prea multe scuze pentru orice: brusc toti prietenii aniverseaza cate ceva si iese in oras fara tine, nu va mai culcati la aceeasi ora pentru ca el "lucreaza" la computer pana tarziu, nu te suna pentru ca bateria telefonului se consuma in timp record etc.

6. Discutiile voastre se rezuma strict la facturile pe care le platiti, problemele de la serviciu si cumparaturile zilnice.

7. Nu mai are initiativa partidelor de sex (chiar daca nu a inceput o relatie sexuala cu altcineva, dorinta lui de a fi intim cu tine scade simtitor).

8. Evita sa te priveasca in ochi mai mult de 1-2 secunde.

9. Observi ca nu iti mai face complimente, ci mai degraba te critica din senin pentru lucruri pe care inainte nu le observa.

10. Timpul lui liber iti este rareori dedicat tie.

Depasirea infidelitatii emotionale

Singura cale prin care depasirea infidelitatii emotionale este posibila presupune vointa amandurora de a salva relatia. Incearca sa elimini cumva furia si sa ii propui o discutie sincera, in care cartile sa fie, in sfarsit, puse pe masa.

Daca intentia lui este sa renunte la cealalta femeie pentru tine, atunci va trebui sa va evaluati cu sinceritate relatia si sa gasiti acel element care v-a indepartat de la bun inceput. Increderea se reconstruieste in timp, daca amandoi va dedicati acestui scop comun.Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

PRIETENIE
  • person

    "...daca dragoste nu e.....nimic nu e.."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right