Intre flirt si infidelitate

Intre flirt si infidelitate
  calendar_month        
Flirtul poate fi o joaca, insa poate fi inteles si ca un act de infidelitate. Cand ar trebui sa ne oprim si care este punctul de la care nu mai exista dubii ca am inselat?

Flirtul devine inselat de la primul semnal trimis de persoana care se afla intr-o relatie stabila. Chiar daca cealalta persoana nu raspunde, faptul ca acest semnal a fost trimis reprezinta o dovada a faptului ca intentia de a insela exista.

Se insala angajamentul fata de partener, prin cautarea altor lucruri decat cele pe care relatia ta ti le ofera.

Atunci cand vine vorba de flirt, intimitatea mentala sau emotionala este mult mai periculoasa pentru siguranta relatiei de baza decat intimitatea fizica.

Jocurile mintii sunt intotdeauna mai periculoase, dar noi tindem sa consideram ca infidelitatea inseamna un act fizic. De fapt, infidelitatea este mai grava atunci cand exista o implicare din punct de vedere emotional.

Alti psihologi spun ca flirtul reprezinta o decizie constienta pe care oamenii o pot controla, dar pe care multi decid sa o ia in ciuda consecintelor care, de cele mai multe ori, sunt negative.

Oamenii pot gandi flirtul ca pe o parte a personalitatii lor, fiind pana la urma vorba de a transmite niste vibratii celor din jur. Cu alte cuvinte, flirtul devine inselat atunci cand faci ceva cu care partenerul tau nu ar fi de acord si ai trecut limita dintre joaca si dorinta.O alta parere este ca un act poate fi considerat ca inselare atunci cand trece granita spre excitare fizica. Psihologia ta incepe sa se schimbe, ritmul inimii si pulsul iti cresc, iar palmele iti transpira.

Parerea ca un act emotional este mult mai periculos decat unul fizic pare sa fie o tema cu care toti specialistii sunt de acord.

Cu alte cuvinte, flirtul este cu siguranta un inceput al infidelitatii. Pentru a putea spune ca cineva a inselat, insa, e nevoie ca el sa fi facut ceva pe care partenerul sau sa il considere ca fiind interzis sau neacceptabil.

Recomandari