Mai poti avea incredere in el dupa ce te-a inselat?

Mai poti avea incredere in el dupa ce te-a inselat?
  calendar_month        
Dupa o infidelitate, increderea poate fi pierduta definitiv intr-o relatie. Daca decizi sa-i acorzi o noua sansa, recapatarea increderii poate fi cea mai dificila incercare a relatiei tale.

Pentru a continua relatia dupa o infidelitate, restabilirea increderii in cuplu este absolut necesara. Nu este un proces scurt sau usor, dar daca mai dai o noua sansa relatiei, trebuie sa urmezi sase pasi.

Inarmeaza-te cu rabdare

Daca nu esti dispusa sa accepti faptul ca recapatarea increderii este un proces de durata, vei suferi in continuare fara ca relatia ta sa aiba vreo sansa de supravietuire.

Infidelitatea ataca insasi fundatia casniciei, iar procesul de reconstructie ar putea dura luni sau chiar ani de zile. Fii pregatita pentru asta, daca vrei cu adevarat sa-l ierti.

Accepta noua etapa a casniciei tale

Odata cu aventura sotului, casnicia ta s-a schimbat definitiv. Accepta faptul ca lucrurile nu vor mai putea fi niciodata ca la inceput si ca incepi o noua etapa in viata ta.

De acum, incepe o noua parte a casniciei tale, care ar putea fi insa mai sanatoasa si mai fericita odata cu trecerea timpului si cu restabilirea increderii in sotul infidel.

Intelege motivele infidelitatii

Chiar daca discutia despre aventura poate fi dificila, este important sa intelegi motivele care au dus la infidelitatea sotului si rolul si responsabilitatea ta.

Afla ce anume cauta in afara casniciei si aplica informatiile in noua etapa a casniciei tale, pentru ca lucrurile sa nu se mai repete. Cele mai multe aventuri au loc pe fondul unor probleme in relatie si ai si tu o responsabilitate in acest sens.

Incearca sa te ierti

Daca ai identificat greselile tale care au dus la situatia in care a avut loc infidelitatea, este timpul sa te ierti. Pentru multe femei, infidelitatea sotului poate genera sentimente de vinovatie sau rusine, mai ales in cazul in care nu au observat niciun semn care sa le arate ca exista o problema.

Pentru a recapata increderea, trebuie sa depasesti toate aceste sentimente si sa te ierti pentru greselile care ar fi putut contribui la situatia casniciei tale.

Incearca sa-l ierti

Chiar daca simti ca nu il vei putea ierta cu adevarat niciodata, trebuie sa continui sa incerci pentru a recapata increderea in partenerul infidel.

Intr-o situatie atat de dureroasa, iertarea nu poate avea loc rapid si poate avea nevoie sa fie reluata uneori si de mai multe ori pe zi. Daca sotul tau greseste din nou, sansele de a-l ierta scad. Dar daca nu esti dispusa sa incerci sa-l ierti, casnicia voastra nu are prea multe sanse de supravietuire.

Spune-i ce trebuie sa faca

Acum, mai mult ca niciodata, este nevoie sa comunici sincer cu sotul tau si sa-i spui pasii pe care trebuie sa ii faca pentru a te ajuta sa-l ierti si sa-ti recapeti increderea in el.

Fie ca ai nevoie de dovezi care sa-ti ateste ca aventura s-a terminat sau de convorbiri telefonice la orice ora pentru a te asigura ca este acolo unde ti-a spus ca va fi, spune-i cum te poate ajuta.

Multe cupluri beneficiaza de ajutor pentru a depasi o indifidelitate apeland la terapie de cuplu. Ajutorul specializat in procesul de recapatare a increderii poate fi cel mai bun pas pe care il faci in acest proces.

Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Barbat insarcinat(pt a 2-a oara)
  • person

    "cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right