Mituri sexuale despre barbati

Mituri sexuale despre barbati
  calendar_month        
Sexualitatea masculina abunda in clisee. De la barbatul viril, mereu pregatit pentru sex, pana la evitarea preludiului, exista o serie de preconceptii care nu fac viata mai usoara reprezentantilor sexului tare, nici femeilor. Iata cateva dintre cele mai vehiculate mituri despre barbati!

Mit nr.1: Barbatii au mereu chef de sex

Un cliseu indelung vehiculat sustine ca barbatii au mereu chef de sex, sunt mereu pregatiti pentru o partida si nu sunt nicicand prea obositi pentru actiunea din dormitor. Nimic mai neadevarat! Din fericire, barbatii nu sunt roboti si, intocmai ca femeile, au momente cand sunt obositi, stresati, suparati sau... pur si simplu nu au chef sa faca sex!

Chiar daca femeilor li se intampla mai frecvent, este gresit sa consideri ca barbatii nu sunt influentati, la randul lor, de emotiile resimtite. Prin urmare, daca vreodata descoperi ca partenerul tau ar prefera sa doarma in loc sa faca sex, nu te gandi automat ca nu te mai iubeste: poate fi pur si simplu obosit.

Mit nr. 2: Barbatii nu simuleaza niciodata orgasmul

Femeile sunt renumite pentru abilitatea lor de a-si pacali partenerii, simuland orgasmul. Insa este important sa stii ca si reprezentantii sexului tare au astfel de indeletniciri! Studiile au aratat ca doar 47% dintre barbati ating orgasmul prin penetrare vaginala, iar 3% dintre ei nu au avut parte niciodata de un orgasm in timpul actului sexual.

Mit nr. 3: Ejacularea este sinonima cu orgasmul

Este foarte usor sa te lasi pacalita de mitul conform caruia un barbat care ejaculeaza are automat si orgasm si asta deoarece, in general, fenomenul atingerii climaxului se asociaza celui al ejacularii. Cu toate acestea, se poate intampla ca ejacularea si orgasmul sa nu aiba loc simultan. In anumite cazuri, barbatii ating orgasmul fara a ejacula (orgasm sec).

Mit nr. 4: Barbatii nu isi doresc preludiu

In corelatie cu primul mit, femeile inca mai cred ca singurul scop al barbatilor este acela de a face sex si de a atinge punctul culminant. Insa conceptia este foarte departe de adevar: chiar daca un barbat excitat are mari sanse sa isi doreasca sa sfasie hainele de pe tine, in loc sa continue preludiul pana cand esti si tu pregatita, controlul exista si este pus de multe ori in practica.

Mangaierile si dezmierdarile dinaintea actului sexual sunt si pe placul barbatilor, printre altele
deoarece le permite sa uite de nevoia de performanta sexuala si sa se concentreze si asupra altor aspecte, in afara de erectie.

Mit nr. 5: Problemele in pat ale barbatilor sunt sinonime cu lipsa dorintei sexuale

Cand un barbat are probleme in pat, femeile ajung de multe ori la concluzia ca acestea au drept cauza lipsa dorintei sexuale vizavi de ele. Si daca acesta poate fi, intr-adevar, un motiv, in general cauzele sunt cu totul altele. Nu putini sunt barbatii care, de-a lungul vietii, intampina la un moment dat probleme cu obtinerea si mentinerea erectiei. Stresul, oboseala, timiditatea, grijile si multi alti factori ii afecteaza si ar trebui luati in serios. Consultul medical poate fi o solutie, la fel si intelegerea si sustinerea partenerei.


Autor: D.S.

Sursa: foto: Getty Images

Recomandari

Newsletter Ele.ro

fericire
  • person

    "traieste viata"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right