Renunta la prejudecati

Renunta la prejudecati
  calendar_month        
Sa va spun povestea unui barbat pe care l-am cunoscut de curand…

El este Paul, are 35 de ani si tocmai a iesit dintr-o relatie de 11 ani. Acum evident, ca oricare dintre noi, dupa perioada de "recuperare", a ajuns si in punctul in care e gata sa o ia de la capat. Deci a pornit in cautarea unei noi relatii.

Si uite asa, ajunge Paul la o prima intalnire cu domnisoara X. La cina, din vorba in votba, s-a ajuns la relatii iar partenera lui de discutie a inceput sa-l interogheze in legatura cu relatia lui de 11 ani: "Si de ce ai tinut-o in asteptare atata timp?". "Nu am facut pe nimeni sa astepte" a raspuns Paul, "eu vroiam sa ma casatoresc cu ea, ea nu".


Toti barbatii sunt la fel(?)

"Siigur ca da", a replicat ea, "esti la fel ca toti ceilalti. Barbatii nu vor niciodata sa-si ia angajamentul unei casatorii".

Evident, in acel moment Paul a inceput sa se simta de parca ar fi fost in fata unui pluton de executie. Oricat a incercat sa-i explice ca el nu fuge de casatorie, degeaba. Domnisoara era ferm convinsa ca Paul minte. Pana la urma la fel sunt toti barbatii, nu? De ce ar fi el mai special?In cele din urma au schimbat subiectul iar ea a incepot sa vorbeasca despre fostul ei prieten - si a tinut-o asa cam toata seara, ignorand expresia vadit plictisita a lui Paul. Apoi, daca va vine sa credeti, domnisoara a mai si avut "tupeul" sa se autoinvite la el acasa. In punctul acela Paul era deja atat de iritat incat nu a putut sa raspunda decat cu un "nu" categoric.

Exista si exceptii

Greu de crezut? Cum, tocmai v-a daramat mitul barbatului care nu ar spune niciodata "nu" unei partide de sex? Sigur, ei sunt gata sa sara in pat mult mai repede decat noi, dar au si ei limitele lor. Este o singura regula care se aplica in toate domeniile vietii - in orice exista si exceptii.

Iar acum sa revenim la voi, doamnele mele, si sa va pun o intrebare - ati fost vreodata in situatia domnisoarei din poveste? Vi s-a intamplat sa simtiti ca sunteti atat de bombardate de stereotipuri din ziare, reviste, emisiuni televizate care spun toate acelasi lucru incat incepeti sa credeti ca e un adevar general valabil?

Pana la proba contrarie...

Sigur, situatiile seamana de multe ori, dar daca veti purta tot timpul ochelarii de cal si veti privi intr-o singura directie s-ar putea sa pierdeti multe oportunitati. Toate ne-am lovit in viata de anumite tipologii masculine, dar nu vad prea multe femei care sa se fi reorientat catre lesbianism. Pentru ca suntem constiente, in definitiv, ca nu sunt toti la fel, si pentru ca… speranta moare ultima.

Din pacate, pentru multi dintre noi, a iesi la o intalnire cu o persoana noua a inceput sa capete forma unui interogatoriu. Relaxeaza-te. Priveste-ti noul partener in ochi si incearca sa-l cunosti, in loc sa presupui din prima ca e "la fel ca toti ceilalti".

Daca se aprin beculete rosii (este nepoliticos cu chelneritele, inchide usile in fata altor oameni etc.) fugi cat mai poti. In caz contrar, nu strica sa-i oferi o sansa… pana la proba contrarie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

"A innebunit Cristina"
  • person

    "as vrea sa ma asigure cineva ca nu toate dorintele se implinesc."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right