Rezolvarea conflictelor in cuplu

Rezolvarea conflictelor in cuplu
  calendar_month        
Cu totii stim ca pacea si armonia in cuplul nostru ne mentin sanatosi, plini de energie si productivi. Cu totii stim asta, dar pe de alta parte, un conflict ne poate tensiona, imbolnavi si face nefericiti. Doar pentru ca ne este frica de consecintele sale.

Din pacate armonia se termina pentru ca nu stim cum sa ne descurcam cu conflictele zilnice care ne dor. Nu ne-a invatat nimeni cum sa ne aparam de nevoile noastre. Nu ne-a invatat nimeni cum sa ne descurcam cu confruntarile inevitabile cu gratie si dragoste.

Conflictele la scena deschisa, dure si contradictorii cu partenerul vor distruge legaturile, vor crea situatii stresante si vor omori orice urma de iubire. Conflictele aduc la suprafata cele mai dificile emotii cum ar fi furia, neincrederea, singuratatea si tristetea. Te face sa te simti trist, deprimat, dar de asemenea si starea de sanatate are de suferit.

O inima franta nu este doar o metafora, este si realitate. Consecintele fizice ale unei agresiuni sau ale unei certi sunt simtite in intreg corpul mult dupa ce discutia aprinsa se termina.

Situatiile conflictuale iti pot face fizic inima sa sufere din cauza nivelului inalt de stres. O singura cearta foarte urata poate avea un efect devastator asupra relatiei tale si chiar pe termen lung.

Iti dai seama ca cel mai bine este sa inveti sa te descurci cu un conflict in alt mod? Uita de prima reactie ca esti atacat, uita sa incepi sa te aperi. Chiar si cand creierul tau tipa la tine despre nevoia de a te apara. Opreste-te.

Uita de aceasta reactie

Respira adanc. Nu uita ca acest conflict este o forma prin care partenerul isi cere ajutorul, recunoasterea si cauta o cale de a relationa cu tine. Invata sa vezi doar aceasta cautare a legaturii sub aceste cuvinte grele.

Este simplu sa castigi batalia logica, dar mai tarziu vei plati pretul prin pierderea razboiului. Sa ramai un castigator fara sa ai parte de dragoste si de recunoastere.Se pot rezolva astfel de conflicte fara sa ai un castigator si un pierzator? Isi poate cineva dezvolta anumite aptitudini pentru a face lucrurile altfel?

Iata o lista cu indicatii de baza pentru a te ajuta sa vezi un conflict in alt mod, nu doar ca o competitie, ci ca o invitatie pentru a urma un proces. Pana acum ai vrut sa castigi in fiecare conflict prin convingerea celorlalti cata dreptate ai tu, nu?

Nu uita ca un conflict este o provocare de a explora ceea ce trebuie sa stii despre partenerul tau, despre relatie si despre tine insuti.

Exploreaza-ti sentimentele

De ce esti atat de suparat? Exploreaza-ti reactia si vezi daca raspunzi la situatia prezenta sau retraiesti un eveniment trecut dureros. Ti s-a mai intamplat aceeasi situatie in trecut? Poate ca reactionezi la acea situatie si nu la cea prezenta.

Discuta si asculta

Trebuie sa discutati inainte ce e de facut daca apare vreun conflict. Veti programa un anumit moment pentru a discuta? Sau poate gasiti metode de calmare a nervilor. Stabiliti un sistem prin care amandoi sunteti de acord la o cearta corecta, astfel incat sa stiti ce e de facut inainte sa va raniti unul pe altul.

Este important sa aveti un mediu de respect unde amandoi va puteti exprima privitor la sentimentele voastre.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

iubitul meu povesteste...
  • person

    "nu pot sa imi dau seama de ce a tebuit sa astept 30 de ani ca sa il intalnesc!!!unde a fost pana acu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right