Sarutari sau palme?!

Sarutari sau palme?!
  calendar_month        
Deseori, ma intreb daca ne vom revedea vreodata. Si daca da, cum va fi revederea asta? Dupa cum il stiu eu pe el, plin de ranchiuna si ambitie va vrea sa imi faca rau. Sunt convinsa de asta. Atunci sa incerc sa ocolesc o posibila reintalnire? Daca e sa fie, cu siguranta va fi! Ma refer la intalnire, pentru ca eu pe el nu il vreau. De asta sunt convinsa. Nu e vorba ca nu il iubesc. Inca il iubesc, trebuie sa recunosc asta. Dar eu il iubesc pe omul pe care l-am cunoscut, nu pe cel in care s-a transformat.

Eu iubesc o iluzie! Iubesc ceea ce mi-a aratat el la inceput, barbatul bun si cald, o fata pe care o afiseaza toti la inceput. Totul s-a schimbat in timp, intr-un timp destul de scurt. Si schimbarea a fost numai in rau. Nu a adus nimic bun. Si totusi, ma intreb cum de tot il mai iubesc dupa tot ce mi-a facut? Cum mai poate supravietui sentimentul asta cu tot raul care il inconjoara? Cum poti iubi un om care nu a facut decat sa te distruga psihic si fizic, caruia nu i-a pasat ca intr-o buna zi s-ar putea sa nu te mai poti ridica de la pamant pentru a incerca sa o iei de la capat. Din punctul asta de vedere ma bucur ca i-am pus punct.

Nimeni pe lumea asta nu merita ceea ce i-am suportat eu lui. Nici bataile si nici tradarile, minciunile pe care mi le-a oferit cu atata "dragoste". Oare m-am simtit chiar atat de puternica de fiecare data cand a facut asta incat am lasat de la mine? Oare o femeie cate poate suporta? Sau chiar trebuie sa suporte? Sau de ce am fost atat de oarba si de proasta incat sa suport? Din simplul motiv ca nu mai era nimeni altcineva langa mine? Daca eram atat de puternica incat sa ii accept toate astea cu siguranta eram si destul de puternica incat sa o iau singura de la inceput. Si atunci ce m-a impiedicat sa o fac? Dragostea oarba?!? Barbati mai sunt, nu am dus lipsa niciodata de un barbat bun in viata mea (mai putin acum) si inca mai buni ca el.

De ce m-am incapatanat sa ii raman alaturi unuia care nu m-a apreciat si respectat catusi de putin? De ce noi femeile facem asta? Pentru ca nu exista una care sa nu fi lasat macar o data de la ea, chiar daca nu in aceleasi circumstante. Ne invartim in acelasi cerc, pana cand? Pana cand apare portita de scapare... pentru unele. Dar celelalte? Oare un copil care se ascunde sub masa atunci cand parintii se cearta este un copil normal, sanatos?

Intreb asta pentru ca multe femei spun ca ei, copiii, sunt singurul motiv pentru care accepta sa traiasca "sub bici". Dar oare nu se gandesc cu ce conceptii vor creste copiii lor? Oare nu se gandesc ca daca, fizic, violenta nu ii afecteaza si pe ei, psihic sunt distrusi?

Este un subiect atat de discutat in zilele noastre si totusi solutiile gasite sunt prea putine. Nimeni nu poate face mai mult. Nimeni nu poate interveni intr-o relatie in care domneste violenta, caci intr-o relatie fericita se gaseste intotdeauna cineva sa intervina. Cine poate face ceva in privinta asta? Si ce poate face? Cata vreme va mai trece pana sa fie descoperita adevarata solutie? Si oare noi, cei fericiti, chiar trebuie sa intoarcem spatele de fiecare data cand auzim sau vedem asa ceva? Chiar trebuie sa ne minunam atat: "vai ce o bate barbatul" si sa nu facem nimic?
Si ma repet: totusi ce am putea face? Sunt femei care asteapta un ajutor de la alcineva si nu spun nimanui nimic de frica celui cu care traiesc, dar sunt si femei care nu permit nimanui sa se bage: "el ma bate, el ma iubeste". Am auzit-o si pe asta! Probabil asta sa fie motivul pentru care nimeni nu intervine...Am scris asta la scurt timp dupa ce l-am parasit... Inca il bat in gand!Dar timpul trece si eu abia acum inteleg ca viata poate fi mai buna, mai frumoasa. Stiu, eu inca sunt mica, zice lumea. Dar sunt cea mai norocoasa femeie de pe pamant pentru ca am reusit sa ies dintr-o relatie care nu mi-a adus decat o uriasa nota de plata la dentist... multe lacrimi si prea multe vise calcate in picioare.

La 22 de ani, am toata viata inainte... Inca pot sa visez!Dar cum ramane cu cele care citesc acum, trec prin ce am trecut eu si nu fac nimic pentru o viata in care sa planga... de fericire?

Treziti-va! Viata e atat de frumoasa! Nu merita pierduta pentru nimeni. Soarta o facem noi in cele din urma!

Recomandari