Singuratate sau nefericire in doi: cum e mai bine?

Singuratate sau nefericire in doi: cum e mai bine?
  calendar_month        
Pe de o parte ai crizele conjugale si tot felul de deceptii. Pe de alta parte, ai singuratatea. Ce varianta sa alegi? E de preferat sa ramai intr-un cuplu nepotrivit pentru a evita intoarcerea la statutul de celibatara? Ce dilema!

Acorda-i inca o sansa cuplului

Linistea, complicitatea, micile atentii de la inceputul relatiei au disparut, dar dragostea e inca prezenta? Problema e ca sentimentele dispar daca sunt prost gestionate.

Certurile, neintelegerile, minciunile se succed si te trezesti visand din ce in ce mai des la despartire. Dar, in sufletul tau, o voce mica iti spune ca risti sa comiti o greseala daca-l parasesti fara sa analizezi mai bine situatia. Poate ar trebui sa mai incerci o data, sa-i acorzi prezumtia de nevinovatie cuplului si o ultima sansa barbatului din viata ta.

Dupa disparitia noutatii, pasiunea incepe sa se stinga incet si se simte ca un dus rece. Esti ca si cazuta din nori, iar caderea este dureroasa. Defectele sale, pe care nici nu le-ai remarcat la inceput, ti se par acum evidente. Micile sale imperfectiuni te irita, pasiunea sa pentru fotbal te agaseaza, maniile sale te enerveaza la culmea. Concluzia e trasa repede: nu esti in compania potrivita. Sau poate esti tu prea exigenta?

Cea mai mare greseala pe care o poti face acum e sa taci. Comunica-i sentimentele tale, faceti concesii. Daca unele din obiceiurile sale te deranjeaza, nu cumva are si el cate ceva de reprosat? Cuplul sufera din cauza rutinei, dar ar putea redemara, daca i-ati acorda doar o sansa!

Ultima tentativa de a salva cuplul: o terapie in doi sau o pauza. In timp, vei vedea situatia mai clar si vei sti ce decizie sa iei.

Priveste celibatul ca pe un nou inceput

Nu intotdeauna se poate da o a doua sansa cuplului. Unele tradari nu lasa alta solutie decat ruptura. De cele mai multe ori, celibatul ne da fiori pe sira spinarii. Sa te trezesti singura de la o zi la alta, sa pleci dintr-un cartier in care te simteai bine, sa-ti schimbi toate obiceiurile, sa inveti din nou sa te culci si sa te trezesti singura nu e deloc usor. Colac peste pupaza, mai apar si prietenele fericite cu barbatul iubit, iar pe tine te bantuie amintirile.

Tabloul nu este idilic, dar in timp inveti sa apreciezi independenta pe care o capeti traind de una singura. Iti descoperi noi pasiuni, ai timp pentru tine, pentru lucrurile care iti fac placere, pentru munca si prieteni.

E esential sa eviti izolarea. Chiar daca nu ai iubit, poti beneficia de iubire din partea prietenilor si familiei.

Iesirea dintr-o relatie de lunga durata nu inseamna sa pui cruce iubirii. E bine sa fii singura dupa o ruptura, dar nu pentru totdeauna. Acorda-ti timp pentru a digera separarea si apoi priveste spre noi orizonturi. Experienta acumulata te va ajuta sa nu faci din nou aceleasi greseli.

Recomandari