Strap on - un accesoriu erotic ce apare si in sculpturile antice

Strap on - un accesoriu erotic ce apare si in sculpturile antice
  calendar_month   update 13 Oct 2023, ora: 19:18      
Straponul, cunoscut și sub denumirile englezești de "harness" sau "dildo harness", este un dispozitiv ce a evoluat de-a lungul timpului, având rădăcini adânci și foarte multe mențiuni în istoria sexualității umane.

Deși la prima vedere poate părea un instrument modern, ideea de a utiliza un obiect atașat corpului pentru a simula un organ sexual masculin există de mii de ani. De la sculpturile antice ale civilizațiilor până la inovațiile tehnologice ale secolului 21, straponul a fost și rămâne un simbol al explorării și exprimării nevoilor sexuale.

În antichitate, straponurile erau confecționate din materiale precum piele, os sau chiar piatră, fiind utilizate nu doar pentru plăcere, ci și în ritualuri religioase sau ceremonii. Cu trecerea timpului, materialele și designul acestora s-au adaptat nevoilor și dorințelor utilizatorilor. În era modernă, cu ajutorul tehnologiei și al materialelor inovatoare, straponurile au devenit mai confortabile, mai eficiente și mai accesibile pentru toți cei interesați.

În ziua de astăzi, straponul nu mai este doar un instrument de plăcere, ci și un mijloc de exprimare a identității, de explorare a rolurilor de gen și de consolidare a relațiilor intime.

Fie că este vorba de cupluri heterosexuale care doresc să experimenteze inversarea rolurilor, de cupluri lesbiene sau de persoane trans, acest dispozitiv a devenit un simbol al diversității și al libertății sexuale în societatea contemporană.

Tipuri de strapon:

În lumea jucăriilor sexuale, diversitatea și adaptabilitatea sunt esențiale. Straponul, fiind unul dintre cele mai versatile instrumente, vine într-o varietate de forme, mărimi și stiluri, adaptate pentru diferite nevoi și preferințe. În funcție de utilizator și de scopul dorit, există mai multe tipuri de straponuri pe piață.

Strapon pentru Lesbiene

Unul dintre cele mai populare tipuri de strapon este cel destinat femeilor lesbiene. Acestea sunt proiectate pentru a oferi plăcere ambelor partenere simultan. Multe dintre aceste modele includ un dildo dublu, astfel încât ambele femei să poată simți stimularea în timpul actului. Materialele din care sunt confecționate, precum siliconul medical, oferă o experiență plăcută și sigură, iar designul ergonomic se mulează perfect pe corp, asigurând confortul în timpul utilizării.

Strapon pentru Femei

Straponurile pentru femei sunt adesea folosite în cadrul cuplurilor heterosexuale care doresc să experimenteze inversarea rolurilor. Acestea sunt concepute pentru a fi purtate de femei și folosite pentru a penetra partenerul masculin sau feminin. Unele modele includ și un vibrator atașat, pentru a oferi stimulare suplimentară purtătoarei. Designul lor este gândit astfel încât să ofere un control maxim, permițând femeii să se simtă în control și să ofere plăcere partenerului.Strapon pentru Bărbați

Deși poate părea surprinzător pentru unii, există și straponuri concepute special pentru bărbați. Acestea sunt adesea folosite de bărbații care se confruntă cu probleme de erecție sau doresc să ofere o experiență diferită partenerului. Straponul pentru bărbați este de obicei conceput astfel încât să se potrivească peste organul genital, permițând bărbatului să penetreze partenerul fără a se baza pe o erecție naturală. Acestea pot fi folosite și în jocuri de rol sau în alte scenarii erotice.

De ce aspecte trebuie să ținem cont?

Alegerea materialului potrivit pentru un strapon este esențială, nu doar pentru confort, dar și pentru siguranța și sănătatea utilizatorilor. Materialele de calitate superioară asigură o experiență plăcută și reduc riscul de iritații sau reacții alergice.

Alegerea materialului potrivit:

- Siliconul: Este unul dintre cele mai populare și recomandate materiale pentru jucăriile sexuale. Siliconul este hipoalergenic, ușor de curățat și are o textură plăcută, asemănătoare pielii. De asemenea, este durabil și rezistent la bacterii.

- Pielea: Clasică și elegantă, pielea este adesea folosită pentru hamurile straponului. Este durabilă, confortabilă și se mulează pe corp odată cu purtarea repetată. Totuși, necesită îngrijire specială pentru a-i menține calitatea.

- Cauciucul și PVC-ul: Aceste materiale sunt mai rigide decât siliconul, dar sunt preferate de unii utilizatori datorită texturii lor specifice. Este esențial să te asiguri că nu conțin ftalați sau substanțe chimice care pot fi dăunătoare. Aici poti citi mai multe despre PVC (materialul este in engleza, insa daca il doresti in limba romana, poti da translate in Google Chrome).

- Metalul și sticla: Deși mai puțin comune, aceste materiale sunt apreciate pentru senzația lor unică și posibilitatea de a fi încălzite sau răcite pentru stimulare suplimentară.

Alte lucruri importante:Achiziționarea unui strapon este o decizie personală și, ca atare, trebuie să ții cont de mai mulți factori:

- Confortul: Asigură-te că hamul este ajustabil și se potrivește bine corpului tău. Un ham inconfortabil poate face experiența mai puțin plăcută și poate cauza iritații.

- Dimensiunea și forma: Alege un dildo care se potrivește cu preferințele tale și ale partenerului. Există o varietate de mărimi, forme și texturi disponibile.

- Materialul: După cum am menționat mai sus, materialul este deosebit de important. Optează pentru materiale de calitate, non-toxice și ușor de curățat.

- Versatilitatea: Unele straponuri vin cu dildouri detașabile, permițându-ți să schimbi dimensiunea sau stilul fără a cumpăra un ham nou.

- Recenzii: Citește părerile altor utilizatori. Recenziile pot oferi informații valoroase despre performanța și durabilitatea produsului.

- Bugetul: Există opțiuni pentru toate bugetele. Cu toate acestea, este adesea recomandat să investești într-un produs de calitate, care va dura mai mult și va oferi o experiență mai bună.

Un aspect foarte important de discutat este fixarea unui dildo pe un strapon care este un proces simplu, dar esențial pentru o experiență sigură și plăcută. Majoritatea hamurilor au un inel în partea frontală, prin care se introduce dildo-ul.

Alege inelul potrivit: Multe hamuri vin cu inele interschimbabile, de diferite dimensiuni. Alege inelul care se potrivește cel mai bine cu diametrul dildo-ului tău.

Fixează inelul pe ham: Unele hamuri au inele detașabile, în timp ce altele sunt fixe. Dacă inelul este detașabil, atașează-l conform instrucțiunilor producătorului.

Introdu dildo-ul: Glisează baza dildo-ului prin inel, asigurându-te că este fixat ferm și nu se mișcă în timpul utilizării.

Care Sunt Cele Mai Comune Branduri de Strap

Piața jucăriilor sexuale este vastă, iar brandurile de straponuri sunt numeroase, oferind o varietate de opțiuni pentru toate gusturile și bugetele. Un top personal al celor mai populare și recunoscute branduri includ:

1. Doc Johnson: Un nume consacrat în industria jucăriilor pentru adulți, oferind o gamă largă de produse de calitate.
2. Fun Factory: Cunoscut pentru designurile sale inovatoare și materialele de calitate superioară.
3. Tantus: Specializat în produse din silicon de calitate medicală, este apreciat pentru durabilitate și confort.
4. Sportsheets: Oferă o gamă variată de hamuri și dildo-uri, adaptate pentru toate nivelurile de experiență.

Un Strapon Este Compatibil cu Orice Vibrator sau Dildo?

Nu toate straponurile sunt compatibile cu orice dildo sau vibrator. Compatibilitatea depinde de mai mulți factori:

- Dimensiunea inelului: Dildo-ul sau vibratorul ales trebuie să se potrivească cu inelul hamului. Dacă inelul este prea mic sau prea mare, dildo-ul nu va fi fixat corect.

- Baza dildo-ului: Pentru a fi compatibil cu un strapon, dildo-ul sau vibratorul trebuie să aibă o bază plată sau mai lată. Aceasta asigură stabilitatea și previne alunecarea prin inel.

- Forma și greutate: Dildo-urile prea grele sau cu forme neobișnuite pot să nu fie potrivite pentru toate hamurile.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cure de slabire
  • person

    "insemnari personale privind cele mai bune exercitii fitness."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right