Trei lucruri din mintea barbatilor: mancare, somn, sex

Trei lucruri din mintea barbatilor: mancare, somn, sex
  calendar_month        
Se spune ca drumul spre inima unui barbat trece prin stomac si se pare ca este adevarat!

Barbatii petrec mai mult timp gandindu-se la mancare si somn decat pentru sex, arata un studiu recent.


Barbatii se gandesc la aceste trei lucruri mai des decat o fac femeile.

Studiul a aratat ca barbatii nu se gandesc la sex la fiecare 7 secunde, cum se credea pana acum, ci cam o data pe ora.

Acest studiu a fost condus de profesorul Terri Fisher, psiholog la Ohio State University din SUA.

Ea a rugat 163 studenti - barbati si femei - sa poarte dupa ei un tabel si sa noteze in el de fiecare data cand se gandesc la sex, mancare sau somn.

Numarul de notite a variat foarte mult de la o persoana la alta, de la un student care a avut doar un gand sexual pe zi la un barbat care a facut 388 de insemnari in 24 ore.

Dar in medie, barbatii s-au gandit la mancare si somn mai des decat s-au gandit la sex. Si s-au gandit la toate trei mai des decat au facut-o femeile.

Prof Fisher a declarat: "Barbatii sunt mult mai constienti de nevoile primare, cum ar fi mancarea, somnul sau sexul, si se concentreaza pe acestea. De asemenea, ei detecteaza mai bine decat femeile propriile stari de foame, oboseala si excitatie sexuala, dar sunt si mai dispusi sa-si exprime gandurile."

Psihologul comportamental Jo Hemmings, autorul cartii How To Have Great Sex, explica de ce barbatii sunt atat de preocupati de stomacul lor:

"In corpurile lor se declanseaza mai multe mecanisme cand se gandesc la mancare. Vederea si mirosul asociate cu mancatul, dar si simpla foame sau sete, sunt stimuli mai comuni decat cei asociati cu sexul, deci inevitabil ne gandim mai mult la mancare."

In afara acestui lucru, cei cu o minte matematica pot sa-si dea seama repede ca stereotipul sexului la fiecare 7 secunde nu are sens. Pentru a realiza acest lucru, un barbat ar trebui sa fie treaz 16 ore pe zi si sa se gandeasca la sex de 8 000 de ori pe zi, adica de fiecare data cand respira.

Autor: Nuage

Recomandari