Visele erotice: ce dezvaluie despre relatia ta

Visele erotice: ce dezvaluie despre relatia ta
  calendar_month        
Visele erotice nu sunt intotdeauna produsele dorintelor tale sexuale refulate, ci dezvaluie deseori aspecte ascunse despre relatia ta de cuplu. Sigmund Freud a scris sute de pagini despre vise, ca realitati paralele create de mintea noastra in functie de evenimentele petrecute in stare constienta. Cateva simboluri de acest gen pot fi semnale de alarma la adresa implinirii tale pe plan personal.

Asadar, potrivit psihanalizei freudiene, visele erotice oglindesc o serie de conflicte existente la nivelul inconstientului, care au o legatura certa cu viata ta intima, respectiv cu relatia ta sentimentala.


Sursele viselor erotice

Visele erotice apar in urma mai multor procese psihice pe care nu le constientizezi in stare alerta (treaza). In general, ele survin cand:

Reprimi ceva: teoria lui Freud sugereaza ca sentimentele pe care incerci sa le renegi se manifesta in vise. Ai o fantezie puternica: creierul tau incearca sa "acopere" o nevoie nesatisfacuta in realitate prin vis. Ai asteptari marete: dorintele ambitioase pot sa se reflecte in anumite vise erotice pe care le ai (visezi ca faci sex cu un strain mai tandru/afectuos/chipes decat iubitul tau). Suferi de anxietate: visele erotice pot fi o modalitate a creierului tau de a elibera stresul nascut in relatia intima.

Interpretarea viselor erotice

Atunci cand visezi ca iti inseli partenerul, inconstientul tau scoate la iveala retinerea ta de a-ti asuma un angajament permanent. Te temi ca lucrurile evolueaza prea repede in relatie si nu esti convinsa ca esti pregatita. Simularea unei deschideri totale catre casatorie sau mutarea impreuna, cand mintea are inca rezerve, se concretizeaza in vise cu adulter.

Daca visezi ca iubitul tau te insala, inseamna ca simti nevoia de mai multa apropiere emotionala in cuplu.

Visele erotice in care nu vezi fata iubitului tau cand faceti sex denota nemultumirea ta fata de un lucru care ii lipseste partenerului. La fel, daca visezi ca vrei sa faci dragoste cu el si nu gasiti un loc propice, mintea ta iti transmite ca nu te mai identifici cu relatia in viata reala si ca iti doresti, la un anumit nivel, despartirea.

Visul erotic frecvent in care cineva te surprinde in timp ce faci sex cu iubitul tau indica anumite mustrari de constiinta pe care le ai si le ascunzi. Pe de alta parte, poate fi vorba despre o obsesie a ta vis-a-vis de parerea celorlalti despre voi si relatia voastra.

Daca visezi ca faci sex si contactezi o boala cu transmitere sexuala, poate fi vorba despre o teama reala de a nu-ti pierde integritatea psihica. Te simti vulnerabila si incapabila sa te aperi singura intr-o privinta, ceea ce inseamna ca te afli intr-o relatie distructiva si negi acest lucru in stare constienta.

Daca visezi ca faci sex anal cu iubitul tau, te simti cumva in inferioritate si te temi ca nu te poti ridica la asteptarile lui. Pe de alta partele, visele erotice bisexuale, in care faci dragoste cu o femeie, pot indica incercarea ta de a-ti redescoperi feminitatea sau de a-ti imbunatati calitatile de seductie.

Visele erotice in care esti legata la maini (cu bondaj) arata ca anumite aspecte ale caracterului si emotiilor tale sunt controlate si reprimate, iti blochezi cumva libertatea de expresie in cuplu.

Daca visezi sani, este un semn al nevoii de ingrijire primara (la pieptul mamei), de a fi ocrotita de partenerul tau. Daca te visezi in sanii goi si esti stanjenita, in viata reala iti este invadata intimitatea si te simti expusa si vulnerabila.Autor: Adelina Dobrin

Recomandari