6 momente cand poti sa confunzi dragostea cu alte sentimente. Afla cand te inseli!

6 momente cand poti sa confunzi dragostea cu alte sentimente. Afla cand te inseli!
  calendar_month   update 31 Iul 2014, ora: 15:52      
Te-ai indragostit lulea sau esti doar atrasa de cineva si atat? Chiar daca gandul iti zboara tot timpul catre o persoana, te imaginezi alaturi de ea toata viata si simti ca sunteti suflete-pereche, nu inseamna ca esti indragostita pana peste cap de ea.

Iata cele mai frecvente trairi, situatii si momente pe care femeile tind adesea sa le confunde cu iubirea!

1. Atractia unilaterela

Ti se scurg ochii dupa un tip, te-ai imprietenit cu el si incepi sa-i descoperi calitati care te atrag la el. Mintea incepe sa-ti "zburde" tot mai des catre el si iti creezi scenarii despre "cum ar fi daca...", fara a primi insa vreun semn din partea lui ca ar fi deschis unei relatii cu tine. In ciuda faptului ca asa-zisele tale sentimente par sa fie din ce in ce mai puternice, nu este vorba de dragoste, ci doar de o atractie foarte puternica, din pacate neimpartasita.

7 lucruri pe care nu le stiai despre atractia dintre un barbat si o femeie. Afla ce ne face sa ne indragostim!

2. Impartasirea acelorasi pasiuni

Chiar daca ai o multime de pasiuni sau lucruri in comun cu o persoana si pare sa te completeze perfect, nu inseamna ca este jumatatea ta sau ca esti indragostita. Inseamna ca te simti foarte bine in compania ei si ca esti pe aceeasi lungime de unda cu ea. Pana la urma, este un soi de "alter ego" al tau, cum sa nu iti placa?! Nu este suficient sa impartasiti pasiuni pentru a fi parteneri de relatie. Dragostea este mult mai complexa decat atat si trebuie sa va "potrivit" in mult mai multe aspecte.

3. Atractia fizica

Iubirea este un fenomen complex care are prea putina legatura cu trasaturile fizice ale unei persoane. Chiar daca aspectul fizic joaca un rol important in aprinderea pasiunii dintre doua persoane si in debutul unui proces de cunoastere si flirt, este cale lunga pana la iubire. Doar pentru ca iti plac la nebunie ochii lui, buzele senzuale si ca se imbraca pe gustul tau, nu inseamna ca esti indragostita de el.


4. Dorinta sexuala

In stransa legatura cu atractia fizica, dorinta sexuala iti poate suci mintile si te poate face sa confunzi usor pasiunea cu sentimentele de iubire. Este posibil sa te afli intr-o relatie pur sexuala, pe care sa o interpretezi ca pe o poveste de iubire. In realitate insa, atractia sexuala este singurul lucru care va leaga sau pe care-l aveti in comun si care este doar o mica parte din ceea ce ar trebui sa fie un sentiment de dragoste.

7 motive pentru care nu e bine sa ramai prietena cu fostul iubit

5. Prietenia

Poate ca este adevarat ca nu exista doar prietenie intre un barbat si o femeie, insa pana la o dragoste impartasita de ambii parteneri este drum lung. In cele mai multe cazuri, doar unul dintre voi incepe sa nutreasca sentimente ceva mai profunde decat de prietenie pentru celalalt. Daca sentimentul nu este impartasit si de cealalta persoana, nu poate fi vorba de iubire. Dragostea implica pasiuni comune, atractie, comunicare, dar mai ales impartasirea acelorasi sentimentelor, iar daca una dintre aceste coordonate lipseste, ceea ce poate parea iubire este de fapt doar o prietenie puternica.

Frica de singuratate. Cum iti afecteaza viata si iti distruge relatiile cu barbatii

6. Frica de singuratate

Frica de singuratate este unul dintre cele mai viclene sentimente care te pot arunca intr-o poveste complicata cu o persoana pe care nu o iubesti, dar pe care o vezi ca fiind "ultimul resort" in alungarea singuratatii. Disperarea de a fi cu cineva te poate face sa confunzi dragostea cu confortul de a avea pe cineva aproape, cu care sa impartasesti experiente, visuri si alte momente frumoase, dar care nu te face pe deplin fericita. Este un compromis care nu are nimic de-a face cu dragostea.
Recomandari