Cele 7 motive pentru care insala oamenii

Cele 7 motive pentru care insala oamenii
  calendar_month   update 10 Nov 2015, ora: 08:04      
Nu este niciun secret faptul ca multe persoane sunt infidele partenerului de viata. Exista si site-uri create exclusiv pentru a "facilita" infidelitatea, asa cum este celebrul Ashley Madison, care a generat recent un scandal urias atunci cand conturile "tradatorilor" au fost facute publice. Dar, totusi, de ce insala oamenii?

Fiecare situatie in parte este diferita, insa iata care sunt principalele motive care ii determina pe oameni sa isi insele partenerul de viata.

1. Partenerii isi pierd respectul reciproc

Una dintre principalele cauze ale instrainarii cuplurilor si, de aici, a tendintei de a insela partenerul de viata este tocmai pierderea interesului pentru persoana pe care o au alaturi. De cele mai multe ori obisnuinta si monotonia sunt cauzele care duc la distantare.

2. Infidelul uita rolul pe care il joaca in cuplu

Cei sau cele care insala isi uita rolul pe care il joaca in relatie. Astfel, in loc sa contribuie la bunul mers al relatiei nu fac decat sa ignore mult mai usor ceea ce ii face rau partenerului/ei lor este de a face rau,.

3. Pentru ca si-au pierdut increderea in sine

Atunci cand sunt neglijate de parteneri, unele persoane ajung sa isi piarda increderea in sine, iar pentru a si-o recapata, pleaca la vanatoare, incercand sa isi arate ca pot cuceri in continuare, ca nu si-au pierdut sexappealul. Iar daca au succes nu fac decat sa se bucure de farmecul pe care inca il exercita.
4. Lipsa de comunicare

Acest argument este des invocat atunci cand vine vorba despre infidelitate. Si, la urma urmei, pe buna dreptate. Atunci cand partenerii nu discuta cel putin despre lucrurile importante privitoare la relatie, totul se traduce printr-o distantare intre parteneri si de aici si pana la infidelitate nu mai e decat un pas. Mic.

5. Cautarea sexului perfect

Ei bine, da, uneori este vorba si despre sex. Atunci cand partenerii nu se simt satisfacuti suficient pornesc in cautarea... orgasmului in patul unei alte persoane. Si asa se ajunge la asa-numitul sex fara obligatii. Persoane implicate fiecare in parte in alte relatii stabile se intalnesc tocmai pentru a-si intretine apetitul sexual.

6. Din razbunare

Da, razbunarea e dulce orice ar spune oricine. Iar multe persoane ajung sa isi tradeze partenerul de viata tocmai pentru ca acesta a facut-o si el la un moment dat sau pentru ca doar a fost banuit ca a calcat stramb. Asa se ajunge la un soi de "Si eu pot sa iti fac asta. Si eu te pot face sa suferi si inca si mai mult".
Recomandari