10 afrodisiace ieftine si naturale

10 afrodisiace ieftine si naturale
  calendar_month        
Stimulatoare de dorinta fara reteta medicala, ieftine si eficace: chiar exista!

Probabil ca ai auzit pana acum de virturile ginseng-ului si stridiilor, dar si ginko biloba sau passiflora au efecte excitante.

Iata 10 afrodisiace naturale si usor de gasit!

1. Ginko biloba mareste placerea

Aceasta planta este un reputat afrodisiac, ce intervine in transmisia semnalelor nervoase. Planta favorizeaza metabolismul a 3 mesageri chimici din creier: acetilcolina (care creste excitatia penisului), dopamina si noradrenalina (care maresc dorinta). Este benefica atat pentru femei, cat si pentru barbati, in doze de 120 - 140 mg/zi, incepand cu 50-60 mg/zi pentru a evita durerile de cap normale la inceputul tratamentului. Contraindicatii: sarcina, alaptare.

2. Stridiile maresc nivelul de testosteron

Stridiile contin cantitati uriase de zinc (16-33 mg/ 100 g), un oligoelement pe care barbatii il pierd la fiecare ejaculare. Problema e ca acest micronutriment participa la sinteza testosteronului, al carui deficit duce la scaderea libidoului. Stridiile sunt bune doar pentru barbati, in medie 3-4 stridii/zi. Solutie mai ieftina si cu efect asemanator: 2-3 linguri germeni de grau /zi timp de 1 luna. In completare: 10-15 mg/zi citrat de zinc sau gluconat de zinc.

3. Ginsengul amelioreaza erectiile

Nu e doar o legenda: ginsengul nu mareste doar rezistenta fiziologica, ci este si un bun vasodilatator (creste fluxul sangvin in penis, obtinandu-se deci erectii de mai buna calitate). Se recomanda doar barbatilor, 2-3 capsule de 500 mg/zi in momentul mesei, timp de 1-2 luni. Se recomanda varianta Panax Ginseng, care provine din China de Nord. Ginsengul american sau siberian este mai putin activ.

4. Arginina favorizeaza excitatia

Necunoscuta marelui public, arginina favorizeaza erectiile si excitatia. Acest aminoacid favorizeaza dilatatia vaselor sangvine si afluxul de sange spre organele genitale. Este recomandat pentru crestere libidoului atat la barbati cat si la femei, cu o posologie de de 3-5 comprimate de arginina (1000 mg) la culcare, timp de 1-2 luni.5. Passiflora trezeste simturile

Passiflora coerulea este bogata in crisina, o substanta care mareste nivelul de testosteron si inhiba mecanismul de aromatizare al acestuia (prin care testosteronul, hormonul dorintei sexuale, se transforma in estrogen, hormon feminin). Rezultat: planta limiteaza pierderea de testosteron la barbatii maturi si creste excitatia sexuala. Este benefica doar pentru barbati, de luat in capsule: 2 capsule de 500 mg/zi de crisina, timp de 1-2 luni.

6. Yohimba stimuleaza apetitul sexual

Clorhidratul de yohimba este extras dintr-un arbore din Africa de Vest. Planta favorizeaza afluxul de sange in artere si provoaca erectii de buna calitate. Ea stimuleaza secretia de noradrenalina, un mesager chimic al creierului implicat in mecanismul dorintei sexuale. Recomandabil pentru femei si barbati, cate 5 mg la fiecare masa. Contracindicatii: hipertensiune, probleme renale sau hepatice, depresie, anxietate. Planta poate provoca palpitatii si probleme digestive.

7. Muira puama mareste libidoul

Marapuama sau muira puama este un mic arbore ale carui radacini si scorta sunt folosite in medicina traditionala din Brazilia si Guyana. Valabil atat pentru barbati cat si pentru femei, cate 30 picaturi de 3 ori/zi de tinctura, timp de 1-2 luni.8. Ciocolata stimuleaza secretia de dopamina

Nu e doar un mit, ciocolata neagra este o sursa importanta de feniletilamina, substanta ce stimuleaza secretia de dopamina, hormonul placerii, care contribuie la obtinerea orgasmului. Este benefica in special pentru femei, dar nu le strica nici barbatilor, 1-2 batoane de cicolata neagra seara (100 - 200 g).

9. Griffonia simplicifolia: contra disfunctiilor

Aceasta este o planta africana ale carei seminte sunt bogate in L-5-HTP (hidroxi-triptofan), precursor direct al serotoninei (mesager chimic al creierului). In plus de reglarea starii de bine, ea amelioreaza disfunctiile sexuale, printre care si ejacularea prematura. Recomandata doar barbatilor, 2 capsule de 50 mg de 2 ori/zi, timp de 1-2 luni. Contraindicatii: tratament cu antidepresive, risc de somnolenta.

10. Lucruri de evitat pentru conservarea libidoului

Putin alcool face minuni, dar in doze mari si pe termen lung te duce la impotenta.
Alimentatia grasa seara limiteaza productia de testosteron, ducand la scaderea dorintei sexuale.
Tigara dauneaza sistemului circulator si accentueaza disfunctiile erectile.
Oboseala, stresul si depresia nu fac niciun bine libidoului.

In toate cazurile prezentate mai sus, se recomanda obtinerea acordului medical inainte de a trece la tratament.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Bagajul femeilor pentru vacanta de vara
  • person

    ""be the butterfly effect""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right