10 intrebari pentru un partener infidel - Partea I

10 intrebari pentru un partener infidel - Partea I
  calendar_month        
Infidelitate doare cumplit, si ceea ce doare cel mai tare este incertitudinea din spatele ei, si multimea de intrebari - de ce a facut-o, ce l-a impins spre asta, a regretat sau nu etc. Pentru multi dintre noi este vital sa cunoastem toate detaliile pentru a putea pune capat unei relatii nesanatoase.

Urmatoarele 10 intrebari te vor ghida in explorarea adevaratelor circumstante ale infideliatii partenerului tau si semnificatia din spatele ei.

1. Ce ti-ai spus in mintea ta, ce ti-a dat permisiune sa te implici?

Sunt o sumedenie de motive pentru a nu trece dincolo de acea linie fina ce te separa de teritoriul interzis. Vulnerabilitatile si valorile unei relatii si ale unei persoane vor fi aduse la suprafata de catre gandurile si actiunile din clipa in care a trecut bariera, catre relatia extramaritala. Cel mai probabil, discutarea acestor intrebari vor dezvalui magnetismul relatiei, sentimentul de curiozitate, sau inconstienta. Una din cele mai relevante intrebari ar fi aceea daca partenerul infidel a luat in considerare consecintele implicarii sale in relatia extraconjugala, sau numai consecintele in cazul in care ar fi prins.2. Dupa ce ati facut sex prima data, te-ai simtit vinovat?

Astfel de intrebari scot la iveala valorile interne ale unui partener infidel. Unii oameni nu simt niciodata vreo vina. Oamenii care anticipeaza sentimentele de vina inainte de a actiona de obicei nu merg pana la capat. Altii se simt vinovati dupa ce actul s-a produs, desi vina de dupa nu garanteaza si faptul ca nu vor repeta actul.

Unii oameni se simt atat de dezgustati de propria persoana dupa prima aventura extramaritala, ca ajung inapoi in pat cu partenerul extraconjugal cat mai repede posibil. Este ca o doza de drog afrodisiac care ii face sa uite de sentimentel ede culpabilitate. Altii in schimb isi asuma responsabilitatea si termina relatia inainte de a fi descoperiti.

3. Cum ai putut sa continui pentru atat timp, daca stiai ca e gresit?

Aventurile sunt atat murdare cat si fermecatoare. Natura lor interzisa si instabila, mentine pasiunea vie mult mai mult decat se intampla in relatiile stabile. Partenerii infideli sunt adesea dependenti de amantii lor. Fiecare efort de a incheia aventura se soldeaza cu esec, trasi inapoi de o forta magnetica careia nu-i pot rezista. Este nevoie de foarte multa determinare pentru a putea evada din acest cerc vicios.

Este la fel de important sa stii cum s-a sfarsit o aventura, pe cat de important este sa stii ce anume a sustinut-o. Este mai usor sa lasi o relatie in spate daca tu esti cel care i-a pus punct.

4. Te-ai gandit vreo clipa la mine?

Daca partenerul infidel s-ar fi gandit vreo clipa la sentimentele partenerei, nu s-ar fi implicat intr-atat de la inceput. "Cum ai putut sa-mi faci asta?" intreaba cel inselat. Adevarul este ca cel infidel probabil nici nu s-a gandit vreo clipa la partenera lui. Altfel spus, infidelii rareori anticipeaza consecintele tragice si durerea pe care o provoaca partenerului.

5. Ce i-ai spus despre noi?

Aceasta intrebare scoate la iveala problema loialitatii fata de casatorie si natura intimitatii emotionale a aventurii. Unii infideli ofera numai aspecte pozitive ale relatiei lor in timp ce altii mentioneaza doar aspectele negative. Poate fi fie o incercare de a induce amanta in eroare, atunci cand picteaza imaginea casatoriei lor intr-o lumina sumbra, sau poate o modalitate de autojustificare a infidelitatii. Unii infideli incearca sa-ti tina vietile duble complet separat. Se pot minti singuri spunandu-si ca isi onoreaza casatoria daca nu discuta despre ea cu amanta.Citeste restul intrebarilor aici .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right