4 certuri de care se tem barbatii

4 certuri de care se tem barbatii
  calendar_month        
In mod normal, barbatilor le plac certurile atunci cand se afla la un meci de hockey sau se uita la reality TV. Dar cand e vorba de relatii nu prea se dau in vant dupa ele. Fug din calea confruntarilor pentru cateva motive:

In primul rand, barbatii castiga certurile cu femeile cam la fel de des cum castiga Steaua Cupa Campionilor Europeni. In al doilea rand, nu prea gasesc motive de cearta iar pentru majoritatea barbatilor, certurile inseamna un esec, si uneori o posibila tulburare a linistii si ordinii publice.

Poate au si ei anumite motive de enervare (de genul: "unde mi-ai pus tricoul de la concertul Metallica?") dar in cea mai mare parte, ar face orice sa evite conflictul, si mai ales aceste certuri:

Cearta "laptopului"

"Stai prea mult in fata lui. Chiar trebuie sa fie mereu aprins? Muncesti mult prea mult!" Ai dreptate, ai dreptate, si ai dreptate. Atunci cand munca unui barbat este invinuita pentru lipsa de timp si atentie acordata relatiei, el poate resimti un conflict adanc.

Multi barbati simt o presiune intensa de a avea succes, sa fie cei pe care se bazeaza ceilalti, sa fie integrati in orice se intampla chiar daca nu e mare lucru. Iar atunci cand ii spui ca ar trebui sa nutreasca aceste sentimente fata de tine, nu fata de munca lui, se retrage. Asta pentru ca ar prefera sa faca o alegere intre bine si rau decat alegerea pe care-i ceri s-o faca: alegerea intre doua lucruri foarte importante pentru el dar semnificativ diferite.

Cearta despre "fosta"

Tu vrei sa stii cum arata, cu ce se ocupa, ce i-a placut la ea si de ce s-au despartit. El? El vrea sa-si tina buzele la fel de stranse precum un agent CIA in Moscova.

Ceea ce nu face decat sa alimenteze speculatiile - trebuie sa fi fost o tipa super, iubirea vietii lui, si probabil ea s-a despartit de el. Poate nu este nimic mai neadevarat si totusi el vrea sa divulge cat mai putin posibil pentru ca nu poate iesi nimic bun din asta.

Daca-si aduce aminte ceva pozitiv despre ea, se teme ca te vei compara si vei avea o parere mai putin buna despre tine. Daca spune lucruri neplacute despre ea, sunt doua posibilitati: vei crede ca e un mitocan sau te vei intreba de ce a stat cu o persoana atat de neplacuta.

Cearta de final

Atunci cand o despartire e inevitabila, barbatii nu vor sa termine relatia cu tipete, plansete, insulte si acuze la intamplare. Chiar daca aceasta relatie nu a decurs deloc asa cum v-ati fi dorit nu inseamna ca trebuie sa se sfarseasca urat.

Asta deoarece este o parte din el careia ii pasa foarte mult de reputatia lui; nu vrea sa fie perceput ca un tip rau sau vreun mitocan care merita sa fie lovit de autobuz data viitoare cand traverseaza strada. De aceea multi barbati, atunci cand decid sa puna capat unei relatii incearca s-o faca la modul cel mai bland… pentru ei.

Certurile legate de nunta

Nu cearta despre casatorie, ci certurile care au loc intre priml inel si al doilea inel pe care il pune pe degetul tau. Stie ca vrei sa se implice in toate deciziile, fie ele mari sau mici, iar "cum vrei tu" nu este niciodata un raspuns inspirat.

Dar in cazul asta, lipsa lui de implicare nu este pentru ca nu-i pasa ci pentru ca stie ca asta e ziua ta (si posibil a mamei tale) cea mare. Deci bucura-te de asta, fa ce vrei si nu te enerva pentru ca nu poate sa-ti spuna daca prefera crema de vanilie sau marzipan.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ma faci sa am o minte bolnava
  • person

    "scriu ce gandesc ca sa fiu corect fata de mine"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right