4 motive pentru care nu initiaza sexul

4 motive pentru care nu initiaza sexul
  calendar_month        
Daca se spune ca femeile sunt cele care refuza adesea sa faca sex, la fel de adevarat este si faptul ca barbatii pot spune "pas" si evita sa preia fraiele unei partide de amor. In situatia in care te temi ca refuzul iubitului tau de a face sex ascunde cauze grave, descopera 4 motive autentice pentru care el nu initiaza sexul!

O relatie este formata din suisuri si coborasuri, din perioade de fericire suprema, alternate cu vremuri de suparari si certuri din nimicuri. Iar unul dintre fenomenele care i se asociaza unei perioade mai putin bune din viata unui cuplu este lipsa (aparenta sau nu) de apetit sexual a partenerului.

Ce iti poate trece tie prin cap intr-o astfel de perioada? Printre altele, ca partenerul nu te mai considera atragatoare si sexy, ca are o aventura sau, cel putin, se simte atras de altcineva si o multitudine de alte supozitii negative.

Inainte, insa, de a te supara pe el si de a crea o multime de scenarii fataliste, intreaba-te urmatorul lucru: de cate ori ai refuzat tu sa faci sex, in mod explicit sau prin atitudine, la initiativa lui, inainte ca el sa mai incerce sa initieze actul sexual?

Iata cateva motive care ar putea sta la baza refuzului sau de a mai initia sexul, altele decat ai putea crede tu:

1. Se protejeaza

Daca l-ai refuzat in repetate randuri, la un moment dat, partenerul, frustrat de atitudinea ta, va incerca sa isi protejeze sentimentele si nu te va mai "presa" sa faci ceva ce tu, in mod evident, pari sa nu iti doresti.

2. Te protejeaza

Nu de putine ori, femeile au parte de dureri in timpul actului sexual si simt nevoia sa se opreasca in mijlocul actiunii. Daca si tu ai trecut printr-o astfel de situatie, afla ca, chiar si atunci cand durerea ta fizica nu are legatura cu el, partenerul se simte vinovat de faptul ca suferi. In consecinta, in incercarea de a te proteja pe tine, dar si pe el (de o eventual suferinta emotionala), partenerul evita sa mai initieze sexul. Cum vede el lucrurile? In momentul in care te vei simti pregatita, tu vei fi aceea care va prelua carma situatiei si va initia actul sexual.

3. Este nesigur

Poate ca afiseaza o imagine de mascul feroce, sigur pe el, insa este foarte posibil sa nu stie cum anume sa te satisfaca in dormitor (poate pentru ca tu nu i-ai spus cum si ce anume ai nevoie pentru a atinge culmile placerii). De aceea, poate fi frustrat de faptul ca nu poate sa te satisfaca, de faptul ca nu mai este la fel de "tare" ca odinioara si, drept urmare, sa se abtina sa mai initieze sexul.

4. Este stresat si/sau obosit

Cele 3 motive mentionate anterior apar frecvent in viata de cuplu si se pot ivi de mai multe ori de-a lungul unei singure legaturi amoroase. Daca, insa, simti ca motivul pentru care el nu mai initiaza sexul nu se refera la niciuna dintre cauzele precizate mai sus, atunci situatia ar putea fi alta.

Gandeste-te ca motivele lui s-ar putea sa nu aiba nicio legatura cu tine. Astfel, refuzul lui de a face sex ar putea avea la baza o perioada stresanta pe care o traverseaza (din cauza problemelor la job, de pilda) si/sau a epuizarii (fizice si psihice) resimtite.


Autor: D.S.

Sursa: foto: myhealthnewsdaily.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Te Iubesc
  • person

    "iubirea este singura pasiune care se plateste cu o moneda fabricata de ea insasi... jertfa."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right