5 moduri in care orgasmul iti salveaza viata
history_edu ele.ro calendar_month 07 Sep 2011, 09:11
In afara de beneficiile psihice ale unei vieti sexuale satisfacatoare, orgasmul are si efecte concrete asupra sanatatii tale.
Afla cum iti influenteaza orgasmul sanatatea si iti poate chiar salva viata.
O viata sexuala reusita, cu orgasme, nu este un medicament pentru afectiunile medicale, dar poate fi un factor important in prevenirea aparitiei problemelor de sanatate.
Orgasmul si atacul de cord
Unul dintre cele mai cunoscute efecte ale orgasmului este scaderea tensiunii arteriale. Cu ajutorul orgasmelor regulate, iti poti controla presiunea sangelui si chiar poti scapa de sughit.
Orgasmul calmeaza impulsurile electromagnetice care duc la cresterea pulsului. Ca tratament pentru sughit, avantajul orgasmului este ca nu iti creste tensiunea in momentele in care ceri cuiva sa te sperie ca sa scapi.
Orgasmul si durerea
Atat la barbati cat si la femei, orgasmul are un efect analgezic. Studiile recente arata ca orgasmul poate dubla toleranta unei femei la durere.
Durerile de masea sau de cap, atunci cand sunt reale si nu o scuza pentru a nu face sex, pot fi ameliorate simtitor de o partida de sex cu final reusit.
Orgasmul si scaderea riscului de endometrioza
Efectele benefice ale orgasmului asupra corpului unei femei nu puteau ocoli tocmai aparatul reproducator.
Riscul de endometrioza, afectiune ginecologica ce poate duce la infertilitate, variaza in functie de numarul de orgasme. Femeile care au orgasm in perioada ciclului menstrual au un risc de 1,5 ori mai scazut de a suferi de aceasta afectiune, ce poate necesita un tratament costisitor si dureros.
Orgasmul si caloriile
Orgasmul te poate ajuta sa arzi mai multe calorii, mentinandu-te in forma. Studiile arata ca 30 de minute de stimulare sexuala activa, ce ar trebui sa includa si un orgasm, duc la arderea a 200 de calorii.
Echivalent cu 30 de minute de activitate fizica intensa, un orgasm dupa 30 de minute de sex este insa o activitate mult mai placuta si nu vei avea nevoie de incaltari de schimb.
Orgasmul si depresia
Faptul ca poti activa centrii placerii creierului tau prin stimularea zonelor erogene ar putea avea si afecte benefice asupra celor care sufera de depresie sau lupta cu o dependenta.
Viata sexuala implinita inseamna multe orgasme, iar fiecare orgasm iti ajuta corpul sa produca endorfina, hormonul fericirii. Efectul de ameliorare a stresului te va ajuta si sa lupti cu depresia.
Orgasmul si imbatranirea
Poate cel mai important efect al orgasmului este incetinirea imbatranirii. Cel putin in cazul femeilor dupa menopauza, numarul de orgasme poate fi un factor decisiv in aparitia atrofiei vaginale.
Efectul orgasmelor in prevenirea atrofiei vaginale te scapa si de celelalte complicatii ale acestei boli, cele mai frecvente fiind infectiile urinare.
Studiile de specialitate nu au putut dovedi o legatura directa dintre orgasm si imbatranire, deoarece batranii care au cele mai multe orgasme sunt si cei care se mentin in forma cu ajutorul activitatii fizice si astfel au un libidou mai activ.
Chiar daca orgasmele nu ar avea niciun efect pozitiv asupra sanatatii tale, trebuie sa recunosti ca viata este mai placuta atunci cand le traiesti in mod regulat.
Autor: Elena Radulescu
Alte articole despre