5 motive frecvente care duc la despartire

5 motive frecvente care duc la despartire
  calendar_month        
Relatiile personale esuate reprezinta una dintre cele mai puternice surse de nefericire in viata. Cunoasterea principalelor motive frecvente care duc la despartire actioneaza ca un scut protector impotriva durerii implicate de o separare nedorita. Afla care sunt cauzele comune ale destramarii cuplurilor si ce poti face pentru a le tine departe de povestea ta de dragoste.

Eforturile depuse pentru mentinerea armoniei relatiilor intime, in special cu partenerul, construiesc in timp un echilibru crucial pentru o viata implinita. Destinul ne supune deseori provocarilor diverse, care se pot transforma in motive de despartire daca nu sunt gestionate inteligent.

1. Gelozia

Gelozia, un sentiment cu efecte diferite in functie de intensitatea lui, poate distruge iremediabil relatii personale si apare atunci cand sunt prezente emotii de frustrare, marginalizare sau competitie. Increderea in partener este o conditie esentiala pentru o relatie de durata. Mintea suspicioasa poate fi extrem de veninoasa, pentru ambele parti.

Atunci cand esti nesigura pe loialitatea celui de langa tine, te confrunti de fapt cu propriul complex de inferioritate. Prin urmare, solutia controlului acestui motiv raspandit al despartirii sta in mainile tale. Iubeste-te suficient incat sa te consideri mai valoroasa decat oricine altcineva si ofera incredere pentru a o primi inapoi.

2. Dependenta

Exista o diferenta majora intre dragostea adevarata si atasamentul emotional. Atunci cand simti nevoia de a beneficia de atentia si prezenta partenerului 100% din timp, pentru a nu deveni anxioasa, ai dezvoltat deja o dependenta de acesta. In consecinta, ai tendinta sa devii sufocanta, poruncitoare si insetata de control, atitudine care nu poate conduce decat la despartire.

Relatiile puternice au nevoie de o oarecare detasare, in care legatura dintre indragostiti sa se bazeze pe sentimente reale, nu pe obligatia de a primi afectiune, protectie si atentie.

3. Dominatia

Problemele sunt iminente atunci cand unul dintre parteneri incearca sa il domine pe celalalt la orice pas. Acest lucru se observa prin impunerea unui anumit stil de viata, a unor anumite convingeri si idei, sub pretextul ca dominatorul "nu doreste decat binele" persoanei pe care o are alaturi.

In timp, aceste accese dictatoriale sapa gropi adanci in fundatia relatiei, ca in final castelul construit impreuna sa se prabuseasca.

4. Egoismul

Viata in doi si dragostea sunt doua concepte total opuse egoismului. Ignorarea nevoilor si dorintelor celuilalt va conduce inevitabil la nefericire. Indivizii egocentrici transforma traiul in doi intr-o corvoada, nu sunt niciodata dispusi sa ofere ceva inapoi, nu fac compromisuri de dragul persoanei iubite si nu isi asuma greseli.

Accesele de agoism pot fi educate si controlate, astfel incat relatia de cuplu sa reziste. In cazul refuzului de a remedia aceasta trasatura distructiva, nu va dura mult pana cand picaturile vor umple ireversibil paharul.

5. Negativismul

Tendinta de a scoate mereu in evidenta defectele celuilalt "sufoca" relatia de dragoste atat de mult, incat negativismul sustinut va declansa in cele din urma despartirea. Cuplurile solide sunt formate din oameni care reusesc sa dezvolte o toleranta fata de slabiciunile reciproce.

In timp ce sugestiile si criticile constructive sunt benefice pentru evolutie, accentuarea partilor rele si ignorarea celor bune genereaza tensiuni cu potential distrugator pe termen lung.




Autor: Adelina Dobrin

Recomandari