5 secrete pentru a trai fericiti "pana la adanci batraneti"

5 secrete pentru a trai fericiti "pana la adanci batraneti"
  calendar_month        
Traind intr-o societate in care exista din ce in ce mai multe divorturi, incepem sa ne intrebam nu cum sa ne casatorim, ci cum sa ramanem casatoriti. De multe ori pare mai simplu sa gasesti dragostea decat sa o mentii. Dupa ce valul indragostirii dispare (si dispare intotdeauna), fiecare cuplu trebuie sa lucreze pentru a-si mentine relatia in niste parametrii optimi.

1. Fii flexibil - sau alege pe cineva similar tie

In ideea mentinerii unei relatii de lunga durata, cel mai important indicator este cat de similare sunt valorile voastre, scopurile si modul de a gandi. Evident, cu cat mai mare diferenta, cu atat mai probabil este ca veti avea dese neintelegeri, cu exceptia situatiei in care atat tu cat si partenerul tau sunteti persoane extrem de flexibile si cu o capacitate mare de compromis. Vor exista oricum divergente - exista in orice relatie - dar cu cat diferenta de mentalitate dintre voi doi va fi mai mica, cu atat compromisurile vor fi mai putine.

2. Da 80% partenerului tau

Nimic nu intareste relatia de dragoste mai mult decat atentia si daruirea fata de celalalt. Daca ambii veti face asta, atunci ambii va veti simti satisfacuti si iubiti. Desigur, vor fi momente in care va trebui sa te pui pe tine in fata - dar aceste momente ar trebui sa fie rare. Daca tu ii dai lui, si lui ii va face placere sa iti dea inapoi.

3. Iubirea in balantaPrin asta vreau sa spun ca nimeni nu e perfect si nu vei putea niciodata totul la o persoana. Din pacate, sunt multi cei care nu au inteles acest lucru si fac fixatii pe anumite defecte ale partenerilor, incercand permanent sa ii schimbe. Cand vine vorba de dragoste, trebuie sa accepti partile rele asa cum le accepti si pe cele bune, pentru in imaginea generala a relatiei, partile bune le vor acoperi si pe cele rele.

4. Determina sursa nefericirii tale

Insatisfactia casatoriei isi are de multe ori radacinile in nefericirea personala (care poate fi legata de munca, nivelul succesului, sanatate si asa mai departe). De multe ori nereusitele personale sunt taxate ca fiind datorate casniciei. In realitate, multe cupluri care decid sa mai dea o sansa casatoriei (desi nu sunt fericiti in ea) ajung sa aiba o relatie mult mai buna dupa cativa ani. Asa ca, daca ai impresia ca datorita casniciei esti nefericita, incearca sa vezi daca nu cumva e vorba doar de tine.

5. Pretuieste "istoria vietii"

Atunci cand stai alaturi de un om pe care il iubesti, inseamna ca veti construi ceva impreuna. Acest ceva este de neinlocuit - este istoria vietii voastre. Nimeni nu te va mai cunoaste, de-a lungul acestor ani, atat de intim si de intens precum partenerul tau. Nimeni nu va mai impartasi cu tine succesele si dezamagirile, nu iti va mai iubi copiii la fel de mult. Pretuieste aceste lucruri, pentru ca la un moment dat vei intelege adevarata lor valoare.

Recomandari