5 sfaturi gresite pentru primele intalniri

5 sfaturi gresite pentru primele intalniri
  calendar_month        
Oricat de nobile ar fi intentiile sale, intotdeauna va exista cineva care sa iti dea sfaturi gresite pentru primele intalniri cu un potential partener de viata. Fie ca vorbim despre idei preconcepute, fie ca ne referim la convingeri personale care nu au nicio legatura cu legile universale, cateodata te confrunti cu influente puternice din partea cunoscutilor, cu impact negativ.

Inainte sa cazi in capcana vorbelor "intelepte" ale celor din jur, formulate pe baza unor esecuri personale sau scenarii nerealiste din filme romantice, propune-ti sa fii 100% naturala la primele intalniri cu tipul aratos care te curteaza:


1. Nu cauta perfectiunea

Atunci cand ai deja 30 de ani si jumatatea ta intarzie sa apara, auzi deseori ca nu trebuie sa mai fii perfectionista si atat de selectiva cu barbatii din jurul tau, ci sa accepti o relatie cu cineva care sa ti se para macar acceptabil.

Acesta este motivul pentru care multe femei ajung intr-un cuplu din comoditate. Asadar, daca nu vrei sa ajungi intr-un mariaj de convenienta, elimina din start pretendentii incapabili sa iti ofere acele lucruri de care ai nevoie. Totusi, asigura-te ca cerintele tale sunt realiste.

2. Impresioneaza-l intr-un mod iesit din comun

"Gateste un pui ca la carte sau fa-i o placinta de mere aromata, pentru a-i aminti de mama lui si a-l determina sa isi doreasca o casatorie cu tine". Asa suna unele sfaturi de seductie destinate primelor intalniri cu un barbat, enuntate de diverse reviste de stil.

In loc sa iti consumi energia cautand retete magice si potiuni fermecate prin care sa il aduci definitiv la tine acasa, mai bine concentreaza-te pe o cunoastere reciproca sincera si cat mai profunda.

3. Nu accepta niciodata intalniri spontane

Sfaturile cu trimitere la protejarea asa-zisului orgoliu personal sunt superficiale, imature si te pot lipsi de o ocazie minunata de a te bucura de dragoste. Unul dintre acestea este sa nu accepti invitatii la intalniri spontane, anuntate in ultimul moment, pentru a nu parea prea disponibila, disperata sau singura.

Cata vreme esti interesata de barbatul care iti propune din senin sa vedeti o opera de teatru peste doar 3 ore, nu exista argumente rationale care sa justifice un eventual refuz al tau. Faptele si vorbele tale te definesc, nu masura in care ignori un curtezan pe care il placi.

4. Nu suna in mai putin de 2 zile dupa o intalnire

Daca vei da prima un semn dupa un numar prea mic sau prea mare de zile de la consumarea unei intalniri, inseamna ca ai toate sansele sa o dai in bara. Crezi ca acest gen de repere sunt relevante? Desigur ca nu.

Felul in care te comporti dupa un rendez-vous romantic este, intr-adevar, important. Criteriul temporal joaca un rol nesemnificativ in comparatie cu mesajul concret pe care il transmiti. In dimineata urmatoare, poti sa formulezi un SMS politicos, prin care sa ii multumesti pentru compania placuta. Nu exista nimic gresit in a emite semnale delicate ca ti-a castigat atentia, cata vreme o faci cu discretie.

5. Nu simti nimic din prima, pleaca!

Recomandarea de a renunta la flirt daca nu simti artificii dupa prima intalnire nu are niciun fundament real. Chimia intre 2 persoane se poate percepe cu intarziere, iar tu il poti judeca gresit pe partenerul tau in prima instanta, din pricina emotiilor sau a prejudecatilor de care nu te poti elibera.

Intotdeauna ofera a doua sansa cand nu esti sigura asupra sentimentelor tale. Lucrurile frumoase se intampla celor care asteapta!
Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Visele...
  • person

    "nu renunta niciodata la ce iti place!!!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right