5 stiluri de flirt - tu ce stil esti?

5 stiluri de flirt - tu ce stil esti?
  calendar_month        
Felul in care flirtezi spune multe despre personalitatea ta si despre sansele tale de a-ti gasi iubirea, spun cercetatorii.

Te-ai intrebat vreodata ce stil ai cand flirtezi? Cercetatorii au identificat 5 stiluri de flirt si spun ca intelegerea felului in care iti comunici interesul romantic te ajuta sa-ti imbunatatesti sansele in dragoste.

Jeffrey Hall, asistent profesor de studii in comunicare la Universitatea din Kansas, si colegii sai au identificat 5 stiluri principale de flirt:

fizic,
traditional,
politicos,
sincer,
jucaus.


Femeile se pricep sa flirteze oricum, desi practica mai putin stilul jucaus.

Stilurile fizic, sincer si jucaus au fost asociate cu mai mult succes la intalniri. Stilurile fizic si sincer au dus la relatii profunde, cu implicare emotionala si atractie fizica.

Hall spune ca "inceputul relatiei este foarte important pentru succesul unei relatii pe termen lung, inclusiv pentru casatorie".

5 stiluri de flirt

Hall si colegii sai au studiat peste 5 100 barbati si femei in legatura cu tehnicile lor de flirt. Participantii la studiu au trebuit sa raspunda le intrebari de tipul: "Ma pricep sa-mi folosesc limbajul trupului cand flirtez?" sau "In societatea de azi, oamenii trebuie sa fie atenti cand flirteaza?". In functie de raspunsurile primite, Hall a grupat stilurile de flirt in 5 categorii:

Flirtul fizic - comunicarea interesul sexual unui potential partener. Aceasta forma de flirt duce de obicei la dezvoltarea rapida a unei relatii, implicand atractie puternica si legatura emotionala.

Flirtul traditional - barbatul ia initiativa, in timp ce femeia are un rol pasiv. Oamenii care flirteaza in mod traditional sunt introvertiti, iar barbatii care flirteaza in acest stil isi cunosc de obicei partenera de ceva timp inainte sa faca pasul.

Flirtul politicos se bazeaza pe folosirea manierelor ca precautie in comunicarea interesului erotic.

Flirtul sincer - comunicarea interesului sincer si a dorintei de stabilire a unei legaturi emotionale puternice. Femeile par sa prefere acest tip de flirt, desi il folosesc destul si barbatii.

Flirtul jucaus este stilul care duce cel mai rar la relatii de lunga durata. Oamenii care glumesc pe seama emotiilor o fac de obicei pentru a-si spori increderea in propria persoana, nu pentru a gasi iubirea.

Acum ca stii in ce stil te incadrezi, poti evita mai bine greselile pentru a-ti gasi jumatatea.


Autor: Nuage

Recomandari