8 lucruri pe care nu le stiai despre prezervative

8 lucruri pe care nu le stiai despre prezervative
  calendar_month        
Alaturi de alte probleme ce tin de sexualitate, prezervativele sunt si ele, inca, un subiect tabu intr-o societate "bine-crescuta". Dar, alaturi de prevenirea sarcinii, prezervativele ajuta deasemenea la prevenirea contactarii bolilor cu transmitere sexuala.

Cu toate acestea, in ciuda pericolelor presupuse de sexul neprotejat, statisticile arata ca prezervativele nu sunt pe atat de folosite pe cat ar putea fi.

Poate ca, daca le-am cunoaste ceva mai bine, ne-am simti mai confortabil folosindu-le. Acestea fiind spuse, iata 8 din cele mai interesante lucruri despre prezervative.

1. Prezervativele erau folosite de civilizatiile antice

Desi subiectul este disputat intre arheologi si istorici, unii experti sustin ca prezervativele apar pe picturi in pesteri, datand cu pana la 15000 de ani in urma. Cea mai veche reprezentate cunoscuta astazi a prezervativelor apare in pestera Grotte des Combarrelles din Franta. Deasemenea, este cunoscut faptul ca societatile Egiptului, Romei si Greciei antice preferau familiile mici si practicau o varietate de metode contraceptive pentru controlul sarcinii.2. Prima utilizare impotriva bolilor cu transmitere sexuala

In epoca medievala probabil nu existau teste pentru bolile cu transmitere sexuala si totusi oamenii stiau daca erau infectati sau nu. Prima lucrare scrisa referitor la folosirea prezervativelor impotriva bolilor cu transmitere sexuala dateaza din Italia secolului 16 si apartine lui Gabriel Falloppio. El recomanda inmuierea unei panze intr-o solutie chimica si lasarea acesteia la uscat inainte de folosire. Falloppio sustine ca a efectuat o cercetare experimentala pe 1100 de barbati, folosind un fel de manusa de lana. Aceasta metoda ar fi fost folosita impotriva imbolnavirii cu sifilis.

3. Cele mai vechi prezervative

Cele mai vechi prezervative gasite dateaza din anul 1640 si au fost descoperite in Dudley Castle in Anglia. Acestea erau confectionate din intestin animal si se crede ca ar fi fost folosite impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

4. Japonezii isi confectional prezervativele din carapace de broasca testoasa

In Japonia secolului 19 se gaseau prezervative facute atat din piele cat si din carapace de broasca testoasa. Dispozitive asemanatoare facute din matase uleioasa au fost descrise ca fiind utilizate in China.


5. Timp de fabricatie costisitor

Prezervativele nu au fost intotdeauna atat de usor de procurat. Un text din 1824 vorbeste despre un recipient a carui fabricatie presupunea 12 pasi, consumand foarte mult timp. Acest recipient era fabricat din intenstin de oaie. Dupa atata efort nu este de mirare ca pe vremea aceea prezervativele erau refolosibile.

6. Disponibile doar pe baza de reteta

In SUA a fost o perioada in care prezervativele puteau fi obtinute doar pe baza de reteta. Doctorii le prescriau barbatilor pentru ca sotii sa se poata proteja impotriva contactarii bolilor cu transmitere sexuala de la prostituate. Cu toate acestea, nu le prescriau femeilor pentru a se putea proteja impotriva unor sarcini nedorite sau pentru oricare alte motive.86843.jpg7. Prezervative invizibile

Cercetari clinice asupra prezervativului "invizibil" au fost efectuate in cadrul Universitatii din Quebec. Acesta este de fapt un gel care se intareste la temperaturi ridicate si intra in categoria prezervativelor pentru femei. Prezervativul "invizibil" inca asteapta aprobarea guvernului canadian.8. Prezervative "spray-on"

Omul de stiinta german Jan Vinzens Krause a inventat un prezervativ "spray-on", care la momentul actual inca este in stadiul de testare. Acesta se pulverizeaza pe penis si se usuca in numai 5 secunde, avand ca principal avantaj faptul ca urmeaza perfect forma penisului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

BARBATI NU VOR SEX
  • person

    ""ochiul este menit sa priveasca frumusetile din jur, iar nu sa judece"(fer. augustin)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right