Ai o casnicie fara sex?

Ai o casnicie fara sex?
  calendar_month        
Motivele pentru care oamenii inceteaza sa mai faca sex intr-o casnicie sunt variate.

Multi nu realizeaza ca acele probleme pe care le au ca si cuplu inainte de casnicie, raman acolo si dupa ce si-au pus verigheta pe deget, fiind chiar exacerbate de traiul in doi.

Acele probleme, daca nu sunt rezolvate, sfarsesc prin a separa cuplul in dormitor. Ai putea crede ca un cuplu are o casnicie perfecta cand, in spatele usilor inchise, nu au o relatie intima.

In alte cazuri, oamenii se casatoresc desi sexul nu era prea grozav nici inainte, dar sunt convinsi ca partenerul este "The One" deci se pot multumi cu o casnicie fara sex . Doar atunci cand realizeaza ca sunt legati unul de celalalt, sexul devine o adevarata problema.

Motivele sunt multe si variate de la caz la caz, insa ceea ce conteaza pentru un cuplu este sa constientizeze importanta intimitatii si a lipsei acesteia intr-o casnicie.

Iata cateva indicii care iti pot da de stire ca mariajul tau se indreapta catre o panta abrupta.
O scadere graduala a numarului de partide sexuale pe o anumita perioada de timp (dispozitia de a lasa lucruri precum slujba, copii, preferinte sa intervina in viata voastra sexuala).

Un partener cere sau initiaza in mod constant sexul in timp ce celalalt gaseste mereu scuze pentru a nu o face.

Un partener ar putea incepe sa faca comparatii de genul "Am observat ca alte femei au unghiile facute si poarta lenjerie in pat" sau "Alte femei poarta boxeri".

De obicei este o afirmatie care se refera la ceva general, insa in realitate este vorba despre o persoana specifica la care se gandesc, cineva pe care gasesc atragator sau de care sunt chiar indragostiti.

Cuplul nu merge la culcare in acelasi timp in mod regulat - unul din ei ramane la computer, la TV etc.

Cei doi inceteaza sa mai flirteze unul cu celalalt cum faceau la incepututul relatiei.

Dar poate o casnicie sa faca stanga-mprejur inapoi la zilele pline de sex pasional? Este cu siguranta o provocare, deoarece deja exista o istorie intre voi, si multe frustrari stranse, dar sunt cateva lucruri pe care le puteti face:

Cauta ajutor. Pentru va putea intoarce pe linia de plutire aveti nevoie de interventia unei persoane din exterior, o persoana care poate fi obiectiva, cum ar fi un consilier marital.

Asuma-ti responsabilitatea. Depinde de tine sa mentii sentimentul romantic. Noptile petrecute singuri, acasa sau in oras sunt solutia ideala pentru cuplurile casatorite (mai ales cei care au si copii), intalniri care ar trebui sa se termine in intimitate sexuala.

Condimenteaza putin lucrurile. Daca sexul este plictisitor, foloseste fanteziile si jocul de rol pentru a face lucrurile mai interesante. Fii creativa, si nu-l judeca pe partenerul tau pentru fanteziile si dorintele lui.

Chiar si mutand partidele sexuale in afara dormitorului poate fi intrerupt patternul unui cuplu, putand mai apoi sa inceapa sa se cunoasca unul pe celalalt, pas cu pas.

Recomandari